Закарпатським рятувальникам допомагають нідерландські колеги

Закарпатським рятувальникам допомагають нідерландські колеги

23.05.15 09:21 0 635
Налагодження тісної взаємодії між закарпатськими рятувальниками та їх колегами із сусідніх країн завжди було одним із пріоритетних напрямків діяльності оперативно-рятувальної служби області. Обмін досвідом роботи у попередженні та подоланні наслідків надзвичайних ситуацій, а також стажування та навчання особового складу підрозділів оперативно-рятувальної служби області у пожежних частинах країн сусідів проходили неодноразово. Окрім цього колеги-рятувальники з країн Європейського союзу чимало допомагають і матеріально - надають і гуманітарну допомогу у вигляді одягу та спорядження для рятувальників.

Зокрема і 22 травня прибула чергова партія пожежного одягу від голландських колег з населених пунктів Зволле (Zvolle ) та Айселмуйден (Iijsselmuiden). Виконати цю місію було доручено Миколі Жуковському - керівнику церковної добровільної пожежної команди, що дислокується у с. Дерцен Мукачівського району. Микола Львович вже тривалий час співпрацює з голландськими пожежниками й всіляко сприяє забезпеченню пожежної та техногенної безпеки на території області.

У ході зустрічі з керівництвом Управління ДСНС України у Закарпатській області рятувальники обговорили проблемні питання що стосуються забезпечення пожежної безпеки Мукачівського та Берегівського районів на території яких виїжджає на пожежі та НС Церковна добровільна пожежна команда. Також у рамках візиту для гостя провели екскурсію Управлінням, ознайомили з роботою оперативно-диспетчерської служби, продемонстрували техніку 14-ї державної пожежно-рятувальної частини та показали експонати, розміщені в музейній кімнаті.

Далі Микола Жуковський вручив пожежникам бойовий одяг, який щодня захищає життя вогнеборців під час ліквідації надзвичайних подій та ситуацій. 70 комплектів одягу розподілили між ужгородським 1-им державним пожежно-рятувальним загоном, мукачівським ДПРЗ-2 і Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Ще раніше «бойовки» отримали місцеві пожежні команди Берегівського та Виноградівського районів.

Рятувальники у свою чергу подякували за надану допомогу та висловили сподівання на поглиблення зв’язків у питаннях транскордонного співробітництва у сфері цивільного захисту та взаємної допомоги.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: рятувальники провели ...

КОМЕНТАРІ