До Дня вишиванки в Ужгороді причепурилися навіть пам'ятники

До Дня вишиванки в Ужгороді причепурилися навіть пам'ятники

23.05.15 10:32 0 730
21 травня 2015 року з ініціативи Ужгородської міської організації ВО "Свобода" та за участі представників об'єднання українок "Яворина", МГО "Сокіл" та "Студентська Свобода" у вишиванки вбралися найвизначніші пам'ятники міста.

Завдяки свободівській раптівці "Одягни своє місто у вишиванку" 12 ужгородських пам'ятників нині нагадують ужгородцям та гостям міста про чудове свято – День вишиванки.

"Берегти й пропагувати власну культуру, відроджувати й популяризувати традиції, яких століттями дотримувалися наші предки, – одне з основних завдань кожної жінки. Українська вишиванка завше була для нас священним оберегом, і цей чудовий звичай ми маємо передати у спадок нашим дітям", – підкреслила свободівка, активістка Всеукраїнського об'єднання "Яворина" Наталія Лелекач.

Учасники акції ділилися гарним настроєм із перехожими, які залюбки долучались до заходу та фотографувалися із прикрашеними вишиванками пам'ятниками.

"Приємно було спостерігати за посмішками людей, що проходили повз. Такі акції в Ужгороді є рідкістю, це маленькі кроки до нашої спільної великої справи – українізації, якої так не вистачало нам ще рік тому. Впевнений: будемо продовжувати таку діяльність нині – і нашим дітям у майбутньому вже не доведеться змінювати сімейний затишок на зброю, як це були змушені зробити ми", – прокоментував боєць "Легіону Свободи" Ігор Ріхтер.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ