В Закарпатській області державтоінспектори за гарячими слідами знайшли водія-втікача

В Закарпатській області державтоінспектори за гарячими слідами знайшли водія-втікача

23.05.15 11:38 0 591
Після скоєння дорожньо-транспортної пригоди 27-річний ужгородський водій з місця пригоди втік, адже за кермом автівки перебував у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, після встановлення його місця перебування, правопорушник чинив опір працівникам міліції, як наслідок у правоохоронця пошкоджені: форменний одяг та мобільний телефон.

близько 01.40 працівники міліції отримали інформацію про те, що біля одного з кафе по проспекту Свободи в місті Ужгороді трапилася дорожньо-транспортна пригода.

Виїхавши за вказаною адресою працівники відділення ДАІ з обслуговування міста Ужгорода встановили, що водій автомобіля «Фольксваген» допустив зіткнення з припаркованим там автомобілем «Фіат», після чого з місця пригоди зник.

Водія-втікача правоохоронці помітили на вулиці Станційній. Інспектори спробували зупинити автомобіль, однак його водій проігнорував вимоги про зупинку та продовжив рух.

Інспектори ДАІ, увімкнувши сирену та проблискові маячки, розпочали переслідування правопорушника. Не звертаючи уваги на неодноразові вимоги правоохоронців про зупинку, водій-втікач продовжував рух по вулицях Станційній-Тихого-Мукачівській, знову по вулицях Станційній-Тихого-Одеській, далі рухався по тротуарах в дворах будинків на проспект Свободи, де й був заблокований.

На законну вимогу працівників міліції вийти з автомобіля, водій будучи у явному стані алкогольного сп’яніння не реагував, ще й повівся украй нахабно і агресивно: виражався нецензурною лайкою у бік правоохоронців, шарпав за формений одяг, вибив з рук одного міліціонера мобільний телефон, як наслідок у правоохоронця пошкоджені: форменний одяг та мобільний телефон.

Аби офіційно підтвердити наявність алкоголю в крові водія, його було доправлено до медзакладу, де проведено медичне освідчення, у результаті якого встановлено, що 27-річний ужгородець дійсно перебував за кермом автомобіля, будучи в стані алкогольного сп'яніння.

Протиправні дії правопорушника були задокументовані на наявні у правоохоронців засоби відеофіксації.

Відносно порушника Правил дорожнього руху були складені адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», за ст. 122-2 «Невиконання водіями вимог про зупинку», за ст.122-4 «Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди» та за статтею 124 «Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна», які тягнуть за собою відповідальності в порядку чинного законодавства.

Посвідчення водія правопорушника вилучено, а автомобіль поміщений на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів Державтоінспекції.

Водія-правопорушника було доставлено до Ужгородського міськвідділу міліції. Відносно нього складено адміністративний протокол за порушення ст.185 КУАП «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця». Даний протокол направлено до Ужгородського міськрайонного суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.

Інформація Ужгородського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ