У Хмельницькому відзначили учнівську еліту області

У Хмельницькому відзначили учнівську еліту області

23.05.15 11:45 0 687
У Хмельницькому відбулись урочисті збори переможців обласних етапів учнівських олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2015 році з нагоди вручення обласних премій «Надія твоя, Україно!». Переможців привітали та вручили їм дипломи і грошові премії голова облдержадміністрації Михайло Загородний, заступник голови Хмельницької обласної ради Ігор Хитрук, директор Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Фасоля, ректор Хмельницького національного університету, доктор технічних наук, професор, Микола Скиба, ректор Хмельницького інституту післядипломної педагогічної освіти доктор педагогічних наук, професор Віктор Берека, ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор Інна Шоробура, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Яремюк.

З обласного бюджету на 2015 рік виділено майже 210 тис. грн. на премії переможцям ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та 180 тис.грн. переможцям обласних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Михайло Васильович відзначив, що не зважаючи на складну економічну та політичну ситуацію в країні, талановитої молоді стає більше. І це є підґрунтям для оптимізму й віри в успішне майбутнє рідного краю та України загалом.

Адже, впродовж 2014/2015 навчального року, майже 40 тисяч юних та амбітних, сміливих та ініціативних подолян гідно демонстрували свої досягнення у всіх етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, 1500 із них стали учасниками ІІІ обласного етапу, 64 представляли область на ІV етапі, 20 із них здобули перемогу. Майже 3000 школярів області, мали можливість спробувати себе у науковому пошуку, побачити результативність власного дослідження, позмагатися із рівними, відчути радість від успіхів на всіх етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, 611 із них змагалися на ІІ обласному етапі конкурсу-захисту, 34 представляли Хмельниччину на ІІІ (фінальному) етапі, 13 із них здобули перемогу.

«Кожен з вас подолав свій непростий шлях до перемоги. Ви довели, що гідні змагатися й перемагати – на конкурсній арені і на арені життя», - сказав очільник області, звертаючись до талановитої молоді.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Чернігів: Розважальний ...

КОМЕНТАРІ