Хмельницька область: за добу рятувальники ліквідували 4 пожежі в допоміжних спорудах житлового сектору

Хмельницька область: за добу рятувальники ліквідували 4 пожежі в допоміжних спорудах житлового сектору

23.05.15 14:31 0 625
21 травня о 13:25 до Служби порятунку «101» у смт. Віньківці надійшло повідомлення про пожежу в с. Карачіївці. Зателефонували місцеві мешканці та повідомили про займання в одній із господарчих будівель на вул. Жовтневій.

До місця виклику оперативно прибув черговий караул 27-го державного пожежно-рятувального поста смт. Віньківці, який пожежу площею 30 кв. м локалізував о 13:50, ліквідував о 14:00. Вогнем знищено покриття, дерев’яні балки та речі домашнього вжитку. Ймовірна причина пожежі – необережність під час паління власника.

Завдяки оперативним та професійним діям вогнеборців, на пожежі врятовано дві поруч розташовані господарчі споруди.

Того ж дня о 16:40 виникла пожежа у допоміжній споруді житлового сектору в с. Браїлівка Новоушицького району.

Вогнеборці 16-ї державної пожежно-рятувальної частини локалізували пожежу о 17:19, не допустивши її розповсюдження. О 17:25 пожежа площею 10 кв. м була ліквідована. Вогнем знищено покриття, перекриття та речі домашнього вжитку. Можлива причина пожежі – несправність пічного опалення.

Вже о 22 годині на пункт зв’язку 13-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ізяслав надійшло повідомлення про пожежу в допоміжній споруді житлового сектору в с. Білогородка.

Вже о 22 годині на пункт зв

Черговий караул пожежно-рятувального підрозділу та вогнеборці місцевої пожежної команди с. Білогородка оперативно прибули до місця виклику. Пожежу було локалізовано о 22:20, ліквідовано о 22:23. Вогнем знищено покриття на площі 3 кв. м, знищено 0,3 т кормів. За попередньою інформацією, пожежа виникла через коротке замикання електромережі.

Завдяки швидким та злагодженим діям рятувальників на пожежі врятовано три поруч розташовані споруди.

22 травня о 03:22 рятувальникам Кам’янець-Подільського надійшло повідомлення про те, що на вул. Кірова в с. Нігин загорівся сарай.

До місця виклику оперативно прибув черговий караул 5-ї державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці пожежу локалізували о 03:51, ліквідували о 03:54. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено 16 кв. м покрівлі.

Найімовірніше, пожежа виникла через необережне поводження з вогнем власниці сусіднього господарства, яка спалювала рештки сухої рослинності на своїй присадибній ділянці. Однак жінка погано загасила багаття, і через тліючі нижні шари сміття вогонь розповсюдився на сусідську допоміжну споруду житлового сектору.

Лише завдяки оперативному втручанню вогнеборців на пожежі вдалося врятувати будівлю.

Нещасних випадків на пожежах не було.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ