На Тернопільщині втілюватимуть проект „Лідерство в економічному врядуванні”

На Тернопільщині втілюватимуть проект „Лідерство в економічному врядуванні”

23.05.15 12:36 0 693
Перспективи розвитку малого та середнього бізнесу на Тернопільщині обговорили під час робочої зустрічі керівництва області із представниками проекту USAID „Лідерство в економічному врядуванні”, яка відбулась в Тернопільській облдержадміністрації 22 травня.

Участь у ній взяли перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак, директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Галина Воляник, перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський, директор програми «ЛЕВ» Тамара Соляник, заступник директора Наталія Слиньо.

Представники проекту USAID „Лідерство в економічному врядуванні” окреслили пріоритетні напрямки своєї роботи - реформування адміністративних послуг, системи оподаткування, доступність комунальних послуг для бізнесу, а також сприяння експортній діяльності підприємцям.

Після зустрічі з керівництвом області провели також зустріч з представниками організацій громадських об'єднань підприємців та представниками бізнесових кіл. Підприємці мали можливість висловити свої побажання до реалізації проекту, спрямованого на розвиток малого і середнього бізнесу, та отримати детальну інформацію щодо напрямків роботи в рамках програми.

«Метою програми є покращення середовища для ведення бізнесу, об‘єднання зусиль орієнтованих на реформи організацій громадянського суспільства та урядових інституцій для необхідних змін політики, підготовки та реалізації законодавства і забезпечення конкретних інституційних реформ у сфері сприяння розвитку малого та середнього бізнесу. Ефективне та передбачуване правове середовище, що розвиватиметься в країні відповідно до принципів і практики ЄС, сприятиме поступовій інтеграції України у європейську та світову ринки», - зазначила директор програми Тамара Соляник.

Керівництво області готове до тісної співпраці з представниками проекту, наголосив Іван Крисак.

«Розвиток малого та середнього бізнесу зможе забезпечити формування перспективних громад на місцях. Для цього ми повинні надати підприємцям комфортні умови розвитку. Тільки спільними зусиллями влади, громадських активістів, досвічених міжнародних представників ми зуміємо провести ефективні реформи».

Довідково:

Програма «Лідерство в економічному врядуванні» впроваджується Фондом Східна Європа, за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Партнерами також є Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Центр соціально-економічних досліджень – CASE-Україна та Київський економічний інститут.

Період реалізації – грудень 2019 року.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ