Жителі Тернопільщини вносять пропозиції до Перспективного плану формування територіальних громад

Жителі Тернопільщини вносять пропозиції до Перспективного плану формування територіальних громад

23.05.15 15:40 0 620
Жителі смт. Скала-Подільська Борщівського району звернулись в Тернопільську облдержадміністрацію з пропозицією утворити адміністративний центр на базі даного населеного пункту. Перспективи формування ще одної територіальної громади на Борщівщині розглянули під час зустрічі з першим заступником голови ОДА Іваном Крисаком 23 травня.

У цю територіальну громаду хочуть включити 17 населених пунктів, які, за словами жителів міста, мають хороше транспортне сполучення з Скалою-Подільською.

Дану пропозицію визнали слушною. Відтак, у Перспективний план внесуть зміни.

"Це буде третя громада на Борщівщині, загалом, після шніх коректив плану ми матимемо попередньо 31 територільну громаду в області, - зазначив директор департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження Володимир Харченко. - На даний час розглядаємо перспективи створення додаткових громад на території Чортківського району".

Як наголосив Іван Крисак, жителі населеного пункту, які створюють територіальну громаду, беруть на себе велику відповідальність щодо її подальшого розвитку.

"Об'єднання здійснюється з урахування в першу чергу якісних показників розвитку населених пунктів. Результатом проведення реформи має стати комфортне отримання жителями різного роду послуг. Розвиток громади буде залежати від організації ефективної роботи на місцях."

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День вишиванки у ...
Наступна новина: Волинська область: корисні ...

КОМЕНТАРІ