Вінничина: валерій Коровій зустрівся з головою правління «Укргазбанку» (+фото)

Вінничина: валерій Коровій зустрівся з головою правління «Укргазбанку» (+фото)

25.05.15 12:00 0 688
Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов 22 травня зустрілися з головою правління «Укргазбанку» Кирилом Шевченком, який прибув на Вінниччину з робочим візитом.

Вітаючи гостя на Подільській землі, керівник області відзначив позитивний досвід співпраці з «Укргазбанком», свідченням чому може слугувати низка спільних проектів у місті Вінниці, які досить успішно себе зарекомендували. Відтак Валерій Коровій інформував голову правління банку про стан економічного розвитку регіону.

«Зараз Вінницька область, можливо одна з небагатьох областей України, яка попри всі негаразди досить динамічно розвивається. Певною мірою тут є й збіг об'єктивних обставин, тому що область все-таки аграрна, а локомотивом економічного зростання у світі зараз є все, що має відношення до світових ринків продовольства, - зауважив голова облдержадміністрації. - Тут сконцентрована велика частина агропромислових підприємств і промислових потужностей по переробці. Більше того, в місті Вінниці зосереджено низку потужних інвестиційних проектів. За останні три роки місто подвоїло обсяги промислової продукції. Аналогічна ситуація відбувається і в районах області, де реалізовано кілька великих проектів».

Керівник Вінниччини також зазначив, що регіон відчуває до себе великий інтерес з боку потенційних інвесторів, і незважаючи на складну ситуацію, має низку цікавих задумів.

Знаковою, за словами очільника Вінниччини, є область і в частині децентралізації, адже має найбільшу кількість місцевих бюджетів і вже відчуває перші результати цієї реформи: так, бюджети базового рівня зросли на 50 % до відповідного періоду минулого року. «Більш конкурентоспроможними з точки зору оперування фінансовим ресурсом та обслуговування боргів по взятих зобов'язаннях, стають міста обласного значення, і це дуже позитивно. Найкраща ситуація саме в таких містах, особливо в тих, які протягом останніх років цілеспрямовано працювали над впровадженням нормативно-грошової оцінки землі, наведенням порядку в земельних відносинах, введенням об'єктів в експлуатацію та легалізацією різних видів бізнесу», - відзначив Валерій Коровій.

У свою чергу, в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов підкреслив, що міська влада зацікавлена в тому, аби інвестор заходив у Вінницю. «В нас є низка підписаних меморандумів, проектів, згідно з якими ми будемо рухатися в цих тяжких економічних умовах щодо створення нових робочих місць та будівництва промислових підприємств. І ми достатньо зацікавлені у співпраці банків і бізнесу в частині лібералізації всіх фінансових інструментів, які можуть бути можливими», - наголосив Сергій Моргунов.

Голова ж правління «Укргазбанку» Кирило Шевченко ознайомив керівників області та міста з позиціями, над якими працює очолювана ним установа, зауваживши, що цьогоріч «Укргазбанк» отримав від держави додатковий капітал у розмірі 3,2 млрд. гривень.

« ми визначили своїми пріоритетами, перш за все, роботу з комунальними підприємствами. Більш того, розроблена програма для міст, яку ми почали вже втілювати», - зазначив Кирило Шевченко. За його словами, банк готовий створювати для комунальних підприємств окремі спеціалізовані банківські відділення, де буде зручно обслуговуватися як таким підприємствам, так і споживачам, в тому числі зважаючи на участь «Укргазбанку» в державних програмах. «Також в межах стратегії банку ми активно почали співпрацювати і підтримувати малий та середній бізнес. для нас це перспективний напрям і ми приділяємо йому велику увагу», - зауважив голова правління.

Третім же пріоритетним напрямом банк визначив співпрацю із суб'єктами аграрної промисловості, підготувавши зокрема кілька програм, які можуть бути цікавими великим та середнім підприємствам в контексті повного спектру банківського обслуговування.

Учасники зустрічі обговорили можливості реалізації запропонованих проектів на теренах області та міста в реаліях сьогодення, торкнувшись в тому числі й актуальних нині питань у сфері кредитування, зокрема високих відсоткових ставок для клієнтів банківських установ.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: В Ужгороді на хабарі ...

КОМЕНТАРІ