Закарпатська міліція

Закарпатська міліція "приборкала на Мукачівщині масові безпорядки"

25.05.15 14:49 0 820
«Кілька десятків людей захопили один із важливих об'єктів на Мукачівщині й спробували чинити опір правоохоронцям». У хід пішли кийки, каміння і «коктейлі Молотова». В результаті згоріла службова машина міліції. Виникла реальна загроза для життя громадян. Однак завдяки злагодженим діям правоохоронців масові безпорядки було локалізовано.

На телефон 102 Мукачівського міськвідділу міліції надійшла інформація про те, що група невдоволених громадян захопила один із важливих об′єктів у Мукачівському районі. Протестувальники висувають вимоги політичного та економічного змісту.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, однак це не заспокоїло натовп. Заклики розійтись, в тому числі через гучномовець, лише спонукали натовп до агресії. Врешті, кілька десятків молодиків із палицями й каменюками в руках накинулися на правоохоронців. Вони заволоділи службовим автомобілем міліції, який перекинули й запалили. На площі перед будівлею також запалали шини.

Виникла загроза для життя громадян. На звернення правоохоронців заспокоїтись і розійтись хулігани не реагували. Про критичну ситуацію доповіли керівництву закарпатської міліції. Начальник УМВС області полковник Сергій Шаранич прийняв рішення ввести в дію оперативний план із протидії масовим безпорядкам «Хвиля». Було сформовано зведений загін правоохоронців, до складу якого увійшли представники різних служб і підрозділів міліції, працівники Національної гвардії України та МНС.

Учасників масових безпорядків за лічені хвилини було оточено й локалізовано. Для захисту життя правоохоронців і задля ефективності операції був задіяний БРДМ (бойова броньована машина). Врешті-решт з натовпу було вилучено активних зачинщиків та організаторів заворушень.

За лічені хвилини зачинщиків масових безпорядків було локалізовано й взято під варту. Автозаки доставили їх для документування в райвідділ міліції.

Далі кінологи зі службовими собаками та експерти-вибухотехніки знешкодили вибухівку, яку заклали на площі учасники масових безпорядків. Територію замінування було огороджено, а вибуховий пристрій підірвали за допомогою спеціальної гідравлічної гармати.

Рятувальники МНС загасили пожежу, яка виникла на площі від палаючих шин і «коктейлів Молотова».

Лікарі надали допомогу пораненим у ході сутичок правоохоронцям і самим хуліганам. На цьому масові безпорядки на Мукачівщині було припинено. Свої позиції залишили снайпери, котрим цього разу стріляти не довелося.

На щастя, все описане хоч і відбувалося реально (бійка, постріли, вибухи і навіть підпал службової машини міліції), та є лише навчанням, а не справжніми масовими безпорядками. У такий спосіб міліція проводила тактико-оперативні навчання з протидії масовим безпорядкам «Хвиля» на навчально-тренувальній базі УМВС «Шипка» в Мукачівському районі.

Начальник закарпатської міліції Сергій Шаранич залишився задоволеним побаченим, на оцінку «добре» оцінивши результати навчань. Вони показали добру злагодженість і хорошу професійну підготовку правоохоронців, гвардійців і рятувальників.

- Усі керівники міліції Закарпаття були присутніми на цих навчаннях. В цілому оцінюю дії підрозділів на оцінку «добре». Але головним є злагоджена робота наших підрозділів з локалізації безпорядків, виявлення та затримання організаторів. Навчання довели, що в разі реальної біди ми не залишимо жодних шансів ворогам України, - запевнив керівник міліції Закарпаття Сергій Шаранич.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 травня у Луцьку ...
Наступна новина: Вихованка Вінницького ...

КОМЕНТАРІ