В Луцьку у Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки сучасного мистецтва

В Луцьку у Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки сучасного мистецтва

25.05.15 11:06 0 638
В рамках фестивалю сучасного мистецтва Art Territory: місто творців у Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки сучасного мистецтва (батік, живопис, кераміка). У її відкритті взяли участь секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, консул Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку Кшиштоф Савіцкі, голови спілок художників із міст Луцька, Івано-Франківська, Жешува.

Сергій Григоренко подякував художникам за творчий доробок, який спонукає до роздумів. “Ця виставка допомагає забути про війну, яка відбувається в Україні, поринути у світ прекрасного”, ­ - сказав він і побажав усім гостям цікавого перебування у нашому місті.

Кшиштоф Савіцкі висловив сподівання, що виставка викликатиме добрі емоції і посмішки. “Це наш своєрідний протест воєнній агресії”, ­ зазначив консул.

Художники розповідали про своє мистецтво. За їхніми словами, воно складне, багатогранне, об'єднує неперервний процес художньої творчості, сприяє формуванню естетичного смаку, і є невід'ємною складовою духовного розвитку людства.

У стінах Галереї мистецтв представляють роботи художники із Луцька, Івано-Франківська та Жешува, які не обмежувалися жодною технікою чи тематикою, тому на виставці можна побачити справжній зріз творчості сучасних митців із трьох міст.

Виставка відбувається у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за підтримки Європейського Союзу. Тож польські художники запросили присутніх взяти участь у майстер-класі , розмалювати старі меблі, які привезли із собою.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ