Польські фотографи представили власне бачення західної України

Польські фотографи представили власне бачення західної України

25.05.15 15:11 0 787
В рамках фестивалю “Аrt Territory” в арт-галереї «Луцьк» відбулось офіційне відкриття виставки фотографій Жешувської спілки фотографів.

Нагадаємо, що 20-24 жовтня 2014 року представники Жешувської спілки фотографів подорожували містами Західної України у рамках фотопленеру «Слідами польськості». Цілий день 21 жовтня фотографи присвятили Луцьку, фотографуючи архітектурні пам'ятки та краєвиди міста. Після повернення до Жешува фотомитці організували виставку, а також видали фотоальбом. Мета заходу полягала у тому, щоб показати Україну в дещо іншому вимірі, ніж той, який є у голові пересічного поляка.

Свої спогади про Луцьк та західну Україну представили фотографи із Жешувської спілки фотографів: Патриція Пітра, Катажина Варанська, Пйотр Крупа, Рафал Орловський, Єжи Скіба, Артур Висоцький.

Завітав на творчий захід і секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко. “Всі місця, які ви фотографували, насичені стосунками двох народів — Польщі та України, часто непростими стосунками. Дуже добре, що зараз наші народи дружні й співпрацюють в культурі та різних мистецьких заходах. Через такі проекти українці бачать нашу державу польськими очима зовсім з іншого боку”, - зазначив він й висловив вдячність за реалізацією такого проекту, побажав юним митцям успіху та нових творчих здобутків.

Фотограф Катажина Варанська розповіла, що приїхали до Луцька четверо з шести авторів, й представлені не усі роботи. “Вся виставка буде експонована пізніше у Жешуві. Їхали ми, починаючи від Луцька, — Кременець, Дубно, закінчуючи Тернополем. Нам дуже подобається місто Луцьк та Україна, приємно, що разом можемо реалізовувати такі проекти”, - зазначила вона.

Опісля присутні мали можливість оглянути творчі роботи.

Виставка триватиме протягом 2-х днів фестивалю, 23-24 травня, з 10.00 до 19.00.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вихованка Вінницького ...
Наступна новина: У волинянина вилучили ...

КОМЕНТАРІ