У Луцьку стартував фестиваль сучасного мистецтва “Art Territory”

У Луцьку стартував фестиваль сучасного мистецтва “Art Territory”

25.05.15 14:16 0 695
Цими вихідними центральні вулиці міста перетворилися на творчі майданчики для художників та фотографів, поетів та письменників, акторів та режисерів, мультиплікаторів та дизайнерів, музикантів та танцівників. Адже у Луцьку стартував фестиваль сучасного мистецтва “Art Territory”. Захід відбувається у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за кошти Європейського Союзу.

Програма фестивалю дуже насичена та різноманітна, кожен відвідувач — активний учасник цього дійства, незалежно від того, чи є він професійним митцем, чи аматором.

Розпочався фестиваль із семінару урбаністки, що відбувався у фестивальному павільйоні на Театральному майдані міста.

Привітав учасників заходу перший заступник міського голови Тарас Яковлев. “Цей проект ми реалізовуємо разом з нашими партнерами з Івано-Франківська та міста Жешува Республіки Польща, які присутні на фестивалі. Також тут є гості з Кам'янця-Подільського та Львова. Переконаний, що під час семінару ми зможемо поділитися досвідом, яким чином можна збагатити міський простір та зробити наше місто кращим й цікавішим”, - зазначив він.

Долучилася до привітань заступник начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Тетяна Лерантович. “Урбаністика — це те, що робить життя комфортнішим, а наше місто привабливішим для туриста. Ми маємо на меті вивчити досвід наших партнерів, щоб виробити певні рекомендації для Луцька”, - зазначила вона.

Андрій Захарко, головний організатор та ініціатор фестивалю “Республіка” розповів про досвід вуличного мистецтва в Кам'янці-Подільському. “Ми створили 40 картин в спальних та депресивних районах, створили новий туристичний маршрут. Розпочали це роботи для того, щоб перетворити місто у те, в якому цікаво жити. Також хотіли створити потужну подію і направити її у правильно соціальне русло”, - розповів він. Так виник фестиваль “Республіка”. Вуличне мистецтво знайшло підтримку в міської влади та соціального бізнесу. Так, картини на стінах будинків використовували як вид комунікативний реклами для продажу нерухомості. Словом, митцям вдається надати занедбаним архітектурним об'єктам нових кольорів, оживити їх та привернути увагу громадськості та туристів.

Учасники заходу мали можливість поставати запитання, поділитись досвідом та подискутувати на актуальні питання з творчого розвитку міського простору.

До слова, організатором фестивалю “Art Territory: місто творців” є виконавчий комітет Луцької міської ради. Захід відбувається у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за підтримки Європейського Союзу. До підготовки фестивалю долучилися численні громадські організації та активні лучани.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ