Луцькі спрощенці збільшили сплату єдиного податку більш,як на 4 мільйони гривень

Луцькі спрощенці збільшили сплату єдиного податку більш,як на 4 мільйони гривень

25.05.15 13:14 0 810
Протягом січня - квітня 2015 року луцькі платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету 20,4 мільйона гривень єдиного податку. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 4,3 мільйона гривень.

Про це повідомила під час особистої зустрічі з платниками податків міста Луцька та Луцького району заступник начальника Луцької ОДПІ Тетяна Павлова.

Цьогоріч позитивну динаміку демонструють, як юридичні особи- спрощенці, так і фізичні особи – підприємці. В порівнянні з січнем - квітнем 2014 року, перші сплатили до казни на 1,9 мільйона гривень більше, другі - на 2,4 мільйона гривень.

Юридичними особами-сільгоспвиробниками IV групи сплачено 713,8 тисяч гривень. Посадовець звернула увагу присутніх на те, що четверта група спрощенців - це суб'єкти підприємництва аграрної галузі, які раніше сплачували фіксований сільськогосподарський податок. Такі аграрники перейшли на спрощену систему завдяки законодавчим змінам, які запрацювали з 1 січня 2015 року

«Щоб підтримати позитивну динаміку наповнення бюджету малим та середнім бізнесом, Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області докладає максимум зусиль задля того, аби процес сплати податків для наших платників був максимально зручним, комфортним, та прозорим» – зауважила Тетяна Костянтинівна.

Довідково: з 1 січня 2015 року спрощена система дещо реформувалась. Оптимізовано групи платників єдиного податку з шести до чотирьох із збільшенням максимального розміру доходу, який дозволяє перебувати на спрощеній системі оподаткування. Фіксований сільгоспподаток трансформований в єдиний податок (4 група). Водночас зменшено майже вдвічі процентні ставки єдиного податку для платників третьої групи - з 3 (5) відсотків - до 2 відсотків – у разі сплати ПДВ, з 5 (7) відсотків - до 4 відсотків – без сплати ПДВ.

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі освятили ...

КОМЕНТАРІ