Луцький міський голова Микола Романюк: “Мистецтво не має кордонів”

Луцький міський голова Микола Романюк: “Мистецтво не має кордонів”

25.05.15 11:50 0 642
Луцьк перетворився на місто творців. Головна площа стала творчим майданчиком та цариною драйвової музики, що запалювала серця лучан та гостей міста позитивом.

У рамках фестивалю сучасного мистецтва Art Territory на Театральному майдані міста відбувався концерт українських та польських музичних гуртів.

На сцені звучав потужний та бадьорий рок від Rockaway (Жешув), ліричний та емоційний рок від ФІОЛЕТУ (Луцьк), козацький етнорок від гурту KOZAK SYSTEM (Київ).

Завітав на захід і Луцький міський голова Микола Романюк. Він оглянув творчі майданчики фестивалю — побував на мистецькому ярмарку, у Галереї мистецтв, де експонується виставка сучасного мистецтва, а також ознайомився із графіті “Мироносиця”, що малює група молодих художників з Magic Art Group на стіні будинку № 18, що вул. Лесі Українки. До слова, створення цього зображення – данина нашим воїнам, які ризикують своїм життям заради мирного небо.

Принагідно не забули лучани й вшанувати Героїв, адже 23 травня, українці відзначають День Героїв — щорічне свято у нашій державі, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України. Марш на честь Героїв за участі активістів з гаслом “Слава Україні” пройшов Театральним майданом. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували борців за волю й незалежність нашої держави.

Опісля з головної сцени фестивалю до лучан та гостей міста з вітальним словом звернувся міський голова Микола Романюк. “Цей фестиваль мав відбуватися минулого року, але у зв'язку з тими подіями, що відбувалися в нашій державі, вирішили перенести. Ці події не завершилися й дотепер, тому проведення фестивалю — це доказ того, що Україна жила, живе і буде жити, й буде захищати свої кордони. Адже в нашій державі є прекрасна молодь, яка вміє творити й відстоювати гідне майбутнє. Такі заходи дуже важливі, адже люди, які шанують мистецтво, швидше розуміють один одного. Мистецтво не має кордонів”, - зауважив він.

Міський голова висловив вдячність учасникам фестивалю та організаторам, побажав усім миру та злагоди.

До слова, завтра, 24 травня, лучани та гості міста матимуть прекрасну можливість насолоджуватися веселим та радісним роком від гурту Патроничі (Івано-Франківськ), ритмічним блюзом та фанком від тріо Funky Flow (Жешув), а також вітатимите позитивний та енергійний гурт ФлайzZzа (Луцьк).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині валерій ...
Наступна новина: Вінничина: валерій Коровій ...

КОМЕНТАРІ