У Тернополі освятили новозбудований Храм для студентів

У Тернополі освятили новозбудований Храм для студентів

25.05.15 13:23 0 633
Храм Покрови Пресвятої Богородиці, який збудований на території Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола (ІІІ корпус, вул. Лепкого, 12) освятили 24 травня. Чин освячення здійснив владика Василій (Семенюк), архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ. Участь у Архиєрейській Божественній літургії взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільник Тернополя зауважив, що для того, щоб почати зведення храму, церква і міська рада уклали інвестиційну угоду. І новоосвячений храм є справжньою інвестицією в розвиток міста, в розвиток духовності народу.

« великий день для Церкви, для нашого міста! на нашій землі постав новий храм. Місце молитви і духовного зростання громади, - зауважив Сергій Надал. – У наші дні зведення храму – це значний процес, який вимагає концентрації зусиль багатьох людей і організацій. Це подія духовна і матеріальна. Це співпраця церкви, громади, доброчинців. І ця подія завершується не просто зведенням будівлі. Вона духовно розвиває всіх причетних. Постає осередок духовного життя. Постає осередок відродження України. у цей світлий день для Церкви і краю, вітаю громаду храму Покрови Пресвятої Богородиці. Нехай у цей світлий день на ваш храм, на все наше місто і на нашу країну зійдуть особливі Божі ласки і благословення».

Директор Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола Марія Бабюк подякувала владі, меценатам, священнослужителям за допомогу в будівництві Храму.

«Маючи духовні та національні надбання, ми побудуємо Європу в Україні, - зазначила директор коледжу. – Я свято вірю, що Христова свіча, яка буде запалюватися і горіти тут, у нашій церкві, буде єднати нас у молитві, а Боже благословення буде приносити у кожну нашу родину здоров'я і радість...».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ