Завершився ІІ Міжнародний конкурс найкращих робіт з комп’ютерного моніторингу довкілля України (+фото)

Завершився ІІ Міжнародний конкурс найкращих робіт з комп’ютерного моніторингу довкілля України (+фото)

26.05.15 08:06 0 618
Конкурс проводився серед учнів та студентів у березні–травні 2015 року.

На розгляд журі було подано 52 роботи з 9 регіонів України (м. Київ, Вінницька, Хмельницька, Житомирська, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Чернігівської, Сумська області), серед яких 12 робіт учнів та 40 робіт студентів. Одна студентка з Еквадору.

У І турі було відібрано 33 роботи. ІІ тур конкурсу пройшов 22 травня 2015 року у Вінницькому національному технічному університеті. Учасники зробили доповіді та відповіли на поставлені журі запитання. В результаті за сумою двох турів переможцями стали 20 робіт, серед них 9 робіт учнів та 11 робіт студентів.

Основні номінації конкурсу: «Найкраще інформаційне наповнення»; «Найбільш аналітичне дослідження»; «Найкраща комп'ютерна реалізація»; 2 додаткові номінації було введено рішенням журі та оргкомітету: «Найкраща робота в галузі біорізноманіття»;

«Найкраща комп'ютерна графіка з екологічної тематики».

Роботи стосувались моніторингу стану довкілля та біорізноманіття, моніторингу з використанням безпілотних літальних апаратів, поводження з відходами, радіомоніторингу, гідрометеомоніторингу тощо.

До складу оргкомітету та журі ввійшли голова Громадської ради при Мінприроди України Валентин Савицький, його заступник з питань науки та освіти Тетяна Годовська, голови комісій цієї ж ради: з питань освіти, науки та євроінтеграції – Віталій Мокін, з питань агроекології – Володимир Фещенко, а також заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів р. Південний Буг Юрій Гавриков, директор Інституту екологічного безпеки та моніторингу довкілля ВНТУ Василь Петрук, спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів ОДА та інших профільних організацій і підприємств.

Переможцям конкурсу були вручені дипломи та призи від спонсорів – кольорові принтери з вбудованими сканерами і ксероксами, зарядні пристрої на сонячних батареях та флешки. Керівники робіт-переможців отримали подяки. Також грамотами та подяками нагороджені найбільш активні організатори та члени журі цього конкурсу

Спонсорами конкурсу виступили Громадська рада при Мінприроди України, МБО «Фундація «Зелений КІТ», ПП «Інтер-Еко» та ТОВ «Він Інтерактів». Фотогалерея конкурсу розміщена на сайті ВНТУ http://photo.vntu.edu.ua/408/?page=4&lang=0. .

Такий конкурс проходить п'ятий раз. Цього року рішення про його проведення прийняла Громадська рада при Мінприроди України, а ректором ВНТУ виданий відповідний наказ.

Конкурс планується проводити і в наступному році. Слідкуйте за оголошеннями на сайті конкурсу http://ecomon.vntu.edu.ua/.

Прес-служба департаменту екології

та природних ресурсів Вінницької ОДА, 431986



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На 25-му Ювілейному ...
Наступна новина: На Хмельниччині в. ...

КОМЕНТАРІ