На Вінничині щоб уникнути перевантаження розподільчої електромережі будинку,споживачі не повинні використовувати одночасно кілька потужніх електроприладів

На Вінничині щоб уникнути перевантаження розподільчої електромережі будинку,споживачі не повинні використовувати одночасно кілька потужніх електроприладів

26.05.15 10:26 0 562
Про це нагадує Інспекція Держенергонагляду у Вінницькій області.

Сучасне життя будь-якої людини немислиме без електроенергії, а її споживання пов'язане з усіма видами господарської діяльності - опалення будинків, приготування їжі, використання різної побутової техніки такої як комп'ютер, телевізор, пральна машина, праска, електрочайник та безліч інших приладів. Нині кожна людина настільки залежна від електроенергії, що навіть важко уявити , як би вона вижила без неї. Про те ми не замислюємося про джерела електроенергії, допоки у нас не відключать світло.

Так сталося в грудні 2014 року, коли в зв'язку з виникненням дисбалансу між виробництвом і споживанням електроенергії внаслідок аварійних ремонтів 27 потужних енергогенеруючих одиниць на електростанціях генеруючих компаній, які не входять до складу НЕК «Укренерго», низьких запасів вугілля на складах теплоелектростанцій, а також через недостатність гідроресурсів на ГЕС по всій країні вимушено було застосовувати графіки аварійних відключень споживачів (так звані віялові відключення). Також не слід забувати про те, що значна частина електричних мереж та трансформаторних підстанцій технічно зношені та не здатні забезпечувати якісне і безперебійне електропостачання споживачів, а внутрішньобудинкові мережі більшості будинків навіть не розраховані на одночасне ввімкнення сучасних побутових електроприладів. Тому дуже важливо щоб кожен із споживачів не використовував одночасно кілька потужніх електроприладів, що дасть змогу уникнути перевантаження розподільчої електромережі будинку.

Інспекцією Держенергонагляду у Вінницькій області постійно здійснюється контроль за дотриманням електроппередавальною організацією доведених граничних рівнів споживання електричної енергії та потужності в години ранкового та вечірнього максимумів об'єднаної енергосистеми України. Організовано чергування керівного складу інспекції на диспетчерському пульті електропередавальної організацій для контролю проходження вечірнього максимуму навантаження.

Зважаючи на викладене, інспекція Держенергонагляду звертається до споживачів із проханням з максимальним розумінням поставитися до цієї ситуації та надалі вживати заходи, спрямовані на зменшення навантаження енергосистеми та надає поради щодо самостійного зменшення електроспоживання, що не лише дасть змогу забезпечити сталу роботу всієї енергосистеми України, а й можливість зменшити витрати на сплату за спожиту електроенергію:

- Завжди вимикайте світло, виходячи надовго з приміщення. При виході з будинку вимкніть з розеток всі побутові прилади, крім холодильника. Навіть якщо у вас телевізор або ПК новітньої моделі, то в місяць в режимі очікування вони споживають, відповідно, 0,2 кВт і 3,6 кВт на місяць, а застарілі моделі - в кілька разів більше.

- Замініть лампи розжарювання на енергозберігаючі. Вони не тільки економлять електрику, а й служать в 5-8 разів довше.

- Правильно використовуйте електрочайник. Він споживає від 2 до 3 кВт. Щоб заощадити електроенергію, дотримуйтеся простих правил: кип'ятити стільки води, скільки потрібно в даний момент, і своєчасно видаляйте накип у чайнику.

- Завантажуйте пральну машину згідно з інструкцією. Занадто велике або дуже маленьке завантаження не дозволяють економно витрачати електрику. Перевитрата електроенергії може становити до 30%.

- Налаштуйте в комп'ютері режим енергозбереження, при якому можна заощадити до 50% електроенергії. Всі комп'ютери, що випускаються на сьогоднішній день, підтримують такий режим.

- Включайте кондиціонер лише тоді, коли закриті всі вікна і двері, інакше кондиціонер буде охолоджувати вулицю або інші приміщення.

- Частіше мийте лампи, плафони і вікна. Бруд і пил знижують освітленість в приміщенні на 30%. Ще не забудьте зняти з підвіконня великі рослини і не закривати вдень штори, раціонально використовуйте природне освітлення.

- Використовуйте нічний і денний тариф на електроенергію. Таким чином ви зможете нагрівати бойлер, включати теплу підлогу або пральну машину - вночі, коли за електрику можна платити на 50% менше.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 травня у Луцьку ...
Наступна новина: Тернопілля: ПАП ...

КОМЕНТАРІ