4 червня Рівне прийматиме міжнародний електромобільний марафон «Київ – Монте Карло 2015»

4 червня Рівне прийматиме міжнародний електромобільний марафон «Київ – Монте Карло 2015»

26.05.15 09:34 0 781
4 червня 2015 року в місто Рівне прийматиме міжнародний електромобільний марафон «Київ – Монте Карло 2015». На Майдані Незалежності відбудеться фініш етапу Буча – Рівне та старт етапу Рівне – Львів.

Усі бажаючі, що мають електромобіль чи транспортний засіб з альтернативним джерелом енергії, мають можливість взяти участь в етапі Рівне-Львів (можуть брати участь автомобілі на «гібридній» тязі).

Детальну інформацію можна дізнатися на сайті http://electricmarathon.com, або у управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту.

ДОВІДКОВО. 3-го червня Україна зробить ще один крок до енергетичної незалежності. Вперше в історії відомий електромобільний марафон буде стартувати з Києва.

Ралі на електромобілях буде організовано з 3 по 10 червня. Урочистий старт пройде в Києві, після чого учасники марафону відвідають Бучу, Рівне та Львів. Загальна дистанція маршруту складе 2800 км. На своєму шляху електромобілі побувають у 17 містах і 10 країнах Європи. Церемонію нагородження проведе Його Світлість Принц Монако Альбср II біля свого палацу в Монте-Карло.

Електромобільне ралі проводиться під патронатом Принца Альбера II та мерів приймаючих міст вже четвертий рік поспіль. Цей незвичайний марафон має унікальний формат - переможця визначає не швидкість, а точність часу прибуття до фінішу, адже учасники будуть рухатися по звичайним дороіам Європи та мають дотримуватися правил дорожнього руху.

Основною метою цього заходу є привернення уваги жителів планети до проблем захисту довкілля га зниження викидів вихлопних газів шляхом переходу на екологічно чистий вид транспорту.

Участь у ралі може взяти кожен бажаючий. Головна умова - наявність електричного транспортного засобу. Володарі гібридних автомобілів також не залишаться без уваги, для них буде організовано спеціальний конкурс.

Л команди з України, 2 команди з Естонії та команда з Чехії вже зареєструвалися для участі на всій дистанції європейського ралі на електромобілях . Окрім того, 10 команд висловили своє бажання приєднатися на окремих дистанціях маршруту електромобільного марафону.

Директор Electric Marathon, Почесний Консул Монако в Естонії Юрій Гамм сподівається, що марафон дасть початок нової електромобільної ери і створенню екологічно чистого мобільного співтовариства в Україні.

ДОВІДКОВО

Зареєструватися на марафон можна на сайті http://electricmarathon.com

Головні організатори електромобільного ралі:

- Директор Electric Marathon, Почесний Консул Монако в Естонії, двократний олімпійський призер з метання молоту Юрій Тамм

- Фонд Його Світлості Принца Монако Альбера II

- НГО Electric Marathon International

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники закликають ...
Наступна новина: Відпочинок в лісі під ...

КОМЕНТАРІ