У Рівненській області екскурс в історію виникнення професії

У Рівненській області екскурс в історію виникнення професії

26.05.15 12:48 0 571
Одним із пріоритетних напрямків роботи служби зайнятості є профорієнтаційна робота з дітьми та молоддю з фізичними вадами, адже ця категорія населення потребує особливої уваги і використання окремих методів щодо інформування про розмаїття професій.

Нещодавно фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості провели профорієнтаційний захід для дітей-інвалідів Комунального закладу “Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів”, а саме: ознайомлення (презентація) з поширеними на ринку праці професіями: продавець, продавець-консультант та касир торговельного залу.

“Корені професії входять глибоко в історію людської цивілізації. Розвиток ремесла та збільшення міст сприяли зростанню торгівлі, тож на торговельному ринку стали з'являтися потрібні для людей саме продавці, різні консультанти, а згодом і касири великих торговельних залів, - відкриваючи цей захід, зазначила начальник відділу активної підтримки безробітних Кузнецовського центру зайнятості Руслана Ярощук, яка, в ході заходу, більш детально розповіла про історію різних професій у сфері торгівлі як промисловими так і продуктовими товарами.

Коли мова зайшла про те, що колись взагалі не існувало “грошей” і люди обмінювалися товарами, то у дітей виникло щире здивування: “Як це не було “грошей”, а “банки” навіщо?” Тож, фахівець служби зайнятості одночасно розповіла про діяльність таких фінансових структур, як банк.

Презентація проходила в ігровій формі, тому всі діти брали активну участь: відгадували загадки, вирішували математичні задачки, уявляли, що вони продавці і за коротким описом товару, відгадували, що потрібно покупцю, а також відгадували, що має продаватися в магазанах із назвами: “Все для нечупар” та “Все для плакс”.

Слід зазначити, що діти були у захваті, із радісним захопленням брали активну участь у цьому заході, отже, фахівці центру зайнятості і надалі будуть опікуватися дітьми з фізичними вадами місцевого центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ