В Чернігівській області жителі Луганщини отримають гуманітарну допомогу від Турецького агентства зі співробітництва та координації

В Чернігівській області жителі Луганщини отримають гуманітарну допомогу від Турецького агентства зі співробітництва та координації

26.05.15 12:08 0 608
25 травня у м. Вишневому Київської області відбулася урочиста церемонія передачі гуманітарної допомоги для жителів Луганської області від Турецького агентства зі співробітництва та координації TIKA. Продукти харчування та засоби гігієни були закуплені на прохання Луганської обласної державної адміністрації та передані ДСНС України. Рятувальники доставлять вантаж до Луганської ОДА, яка в подальшому розподілить гуманітарну допомогу між переселенцями із району проведення АТО та жителями прифронтових населених пунктів.

До складу гуманітарного вантажу входять рибні та м`ясні консерви, овочева консервація, згущене молоко, олія, чорний пакетований чай, дитяче харчування, крупи фасовані, зубні щітки, зубна паста, мило, пральний порошок, шампунь, рушники махрові. Всього буде передано гуманітарної допомоги в кількості 25 515 одиниць.

Гуманітарну допомогу Україні передали Надзвичайний та Повноважний посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель та координатор Програми ТІКА в Україні Хаджи Байрам Болат. Українську сторону представляв Голова ДСНС Микола Чечоткін.

“Для нашої країни надзвичайно важливо, що Туреччина розділяє проблеми України, розуміє, наскільки важливою для нас на є ця гуманітарна допомога. Адже продукти харчування та засоби гігієни вкрай необхідні людям на Сході країни. Тож я дякую Вам, пане Посол, за підтримку та допомогу і сподіваюся на нашу подальшу співпрацю для подальшого вирішення питань у сфері соціального забезпечення мирного населення, яке постраждало внаслідок російської агресії на Донбасі. ”, - сказав Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Довідка

Турецьке агентство зі співробітництва та координації (TİKA) при Раді Міністрів Республіки Туреччина – державна установа Республіки Туреччина, що здійснює діяльність у сфері міжнародної технічної допомоги. На території України ТİКА реалізує проекти та програми з 1997 року в рамках «Угоди між Урядом Турецької Республіки і Кабінетом Міністрів України про технічне та фінансове співробітництво» та «Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про погодження списку проектів.

В Україні TİKA впроваджує проекти по дев’яти напрямках, що зазначені в Меморандумі, серед яких освіта, охорона здоров’я, соціальна сфера, культура, надання консультаційних послуг та послуг з навчання, підвищення рівню інституціоналізації в системі державного управління, розвиток сільських територій, тощо.

Фотогалерея

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ