В Житомирській області рятувальники перевіряють дитячі табори на дотримання правил протипожежної безпеки

В Житомирській області рятувальники перевіряють дитячі табори на дотримання правил протипожежної безпеки

26.05.15 12:56 0 597
Вже через декілька днів дитячі табори Житомирщини відкриють свої двері для тисячі малюків. Упродовж трьох місяців діти з різних куточків області будуть в них весело проводити час та набиратися сил на наступний рік. Батьки, які віддають туди своє чадо на тривалий час, повинні бути впевненні, що з їх дітьми нічого не станеться. Тому окремої уваги заслуговує протипожежна безпека таких закладів.

Наразі рятувальники Житомирщини у складі спеціальної комісії закінчують перевіряти дитячі табори області. Як показують результати перевірок, у більшості закладів ще необхідно усунути певні недоліки. Враховуючи те, що часу залишається все менше й менше, діяти треба кожного дня.

Серед останніх закладів, які перевірили співробітники ДСНС: Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення «Дениші», а також обласний санаторій радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення Житомирської обласної ради, що розташований у смт Кам’яний Брід Баранівського району.

Фахівці виявили різноманітні порушення та надали керівникам закладів консультацію щодо їх оперативного усунення. Зокрема, у санаторії «Дениші» головний корпус поліклініки, їдальня та клуб не обладнані сертифікованою автоматичною пожежною сигналізацією. Крім того в головному корпусі та в приміщеннях закладу відсутня система оповіщення людей про пожежу та управління евакуацією людей.

В санаторії смт Кам’яний Брід також зустрічаються подібні недоліки. Будівля санаторію також не обладнана системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуацією людей. Дерев’яні конструкції горищних приміщень не оброблені вогнетривким розчином. Окремого занепокоєння викликає питання евакуації людей. Фахівці ДСНС дійшли висновку, що на шляхах евакуації та в загальних кімнатах головного корпусу, їдальні та приміщеннях поліклініки і лікувального корпусу оздоблення стін та стелі виконане з горючих матеріалів. Також на шляхах евакуації спостерігаються пороги, виступи та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей.

У таборах фахівцями перевірялися й інші важливі протипожежні характеристики. Однак особлива увага приділялася наявності вогнегасників, стану справності блискавкозахисту, оснащеності протипожежних щитів необхідним інвентарем, можливості в’їзду та виїзду пожежних машин, зручному розташуванню пожежних гідрантів.

Не менш важливим у питанні дитячої безпеки є перевірка кімнат у корпусах табору. Тут чимала увага приділялася стану справності електромережі. Не секрет, що кожна дитина бере із собою улюблені електропристрої: мобільні телефони, планшети, фотоапарати тощо. Їх необхідно чи не щодня заряджати, тому навантаження на електромережу буде відповідним.

Загалом, як показали перевірки закладів, їх керівники приділяють належну увагу протипожежному захисту. Усі виявлені порушення можливо вчасно виправити і більше не повторювати. Безумовно дитяча безпека у таборах повинна бути на першому місці для кожного керівника закладу. Безпечний відпочинок – радість для дитини і спокій для батьків.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ