24 травня 2105 року виповнилося б 75 років від дня народження волинського поета,художника та перекладача Костянтина Шишка

24 травня 2105 року виповнилося б 75 років від дня народження волинського поета,художника та перекладача Костянтина Шишка

26.05.15 14:07 0 559
З нагоди цієї дати 22 травня у Палаці культури міста Луцька відбувся вечір–спомин цього видатного лучанина.

Імпреза відбулася у неформальній атмосфері. До мікрофона підходили усі, хто знав Костянтина Шишка і мав бажання поділитись своїми спогадами про митця. Присутні також могли переглянути короткий відеозапис із Костянтином Шишком, який зберігся завдяки волинському художнику Миколі Кумановському. Лунали зі сцени і вірші поета.

Творча багатогранна людина – таким запам'ятався Кость Шишко, який лишив велику поетичну спадщину. У його творчому доробку вінки сонетів, поеми, гумористичні твори. Багато з них стараннями друзів ще у радянський період побачили світ у самодруківських виданнях. Згодом, після проголошення Україною незалежності, з'явились збірки «Сльоза олії золота», «Вибрані вірші», «Вогонь», «Пісня дощу» (2001). У 2010 році у видавництві "Волинська обласна друкарня" (Луцьк) побачила світ книга "Писанки".

Кость Шишко належав до покоління шестидесятників-дисидентів. Жив скромно, але чесно, залишив велику поетичну спадщину, яку у ті часи поширювали самвидавом. Був самотній, не створивши родини, яку міг наразити на непросте життя у тодішньому суспільстві.

Розпочався і завершився захід творами у виконанні барда, композитора Сергія Шишкіна: “Одинак”, “Нехай згадають його” та “Я повертаюсь”. Написані вони були не під конкретну особу Шишка, але напрочуд вдало відобразили і його яскраве життя, і його місце у нашому світі.

Управління культури, 720447

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ