Луцьк: працівники КП «Ласка» працюють цілодобово

Луцьк: працівники КП «Ласка» працюють цілодобово

26.05.15 16:25 0 637
З приходом весни, для безпеки мешканців міста, комунальному підприємству «Ласка» доводиться працювати і в день, і в ночі.

На початку тижня ввечері о 19:30 до директора КП «Ласка» зателефонували налякані батьки – їхню дитину покусав пес на зупинці біля РАГСу. Богдана Новарчук та її заступник Сергій Скумс о 19:45 уже садили собаку в авто. Завдяки тому, що тварину відловили, дитині не доведеться колоти вакцину від сказу і викинутий на вулицю кимось пес нікого більше не покусає. Зараз тварина на території КП «Ласка» проходитиме програму соціалізації. Щоб визначити, чи тварина не хвора на сказ, її потрібно протримати 10 днів, якщо собака жива — сказу не має. Після того, можна здійснювати програму щодо адаптації та соціалізації.

До слова, батькам дитині, яку вкусив пес, запропонують пройти безкоштовну психологічну реабілітацію від психологічної травми, отриманої внаслідок покусу.

Безліч людей щоденно звертаються до КП «Ласка» щодо питань забезпечення захисту людей та гуманного поводження з тваринами, адже навіть у цій ситуації пса не розстріляти, не убили просто на вулиці, а відловили, як це роблять у всіх цивілізованих європейських країнах.

Крім того КП "Ласка" співпрацює з правоохороними органами. Минулого тижня працівники міліції звернулись до підприємтства з проханням долучитися до слідчих дій — обшуку, а саме застосувати снодійне до собак, які не дають можливості проникнути у приміщення правоохоронним органам.

Окрім відловлених тварин, до КП «Ласка» поступають тварини, яких приносять люди. Минулого ж тижня до дверей підприємства принесли небайдужі жителі міста котика, знайденого на вулиці з перебитою лапкою.

Соціологічне опитування, здійснене волонтерами ГО «Волинське товариство захисту тварин» показало, що 98% населення вважають, що КП «Ласка» потрібне для Луцька і бажають, щоб воно продовжило свою діяльність.

КП “Ласка”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ