Волинська область: рятувальники провели для майбутніх першокласників змістовну та видовищну акцію «Запобігти,врятувати,допомогти»

Волинська область: рятувальники провели для майбутніх першокласників змістовну та видовищну акцію «Запобігти,врятувати,допомогти»

26.05.15 15:17 0 588
25 травня на екскурсію до пожежно-рятувального підрозділу у селищі Локачі Волинської області завітали випускники місцевого дитсадка. Захід для майбутніх першокласників відбувся у рамках громадської акції «Запобігти, врятувати, допомогти».

Під час екскурсії рятувальники розповіли маленьким гостям правила дій в випадку виникнення пожеж, терористичних актів та військової загрози. Працівники ДСНС наголосили: під час надзвичайної ситуації головне не панікувати, виконувати вказівки вихователів, які повинні забезпечити евакуацію дітей у безпечне місце та очікувати на допомогу екстрених служб.

Виставка обладнання та пожежно-рятувальної техніки, розгорнутої біля рятувального підрозділу, викликала неабияке захоплення та зацікавила дітлахів. Вони змогли не тільки розглянути зусібіч пожежний автомобіль та його спорядження, але й прагнули приміряти на себе бойовий одяг вогнеборців. Особливою «популярністю» серед хлопчаків «користувався» тепловідбивний костюм: вони не тільки ретельно розгледіли та довідалися його призначення, але й за допомогою рятувальників приміряли на себе увесь тепловідбивний комплект. Майбутні першокласники отримали можливість посидіти у пожежному автомобілі та стати пасажирами рятувального човна. Рятувальники продемонстрували також малюкам гасіння умовної пожежі, а також пояснили, демонструючи на практиці, як користуватися вогнегасником.

Рятувальники розповіли малюкам також про професію пожежника: «Ми ліквідовуємо пожежі, наслідки стихійних лих, рятуємо людей з різних надзвичайних ситуацій, що загрожують їх життю. Будь-якої пори року, у будь-який час та за різноманітних погодних умов. Тож, якщо ви опинилися у біді та потребуєте допомоги, негайно телефонуйте до служби порятунку за номером 101». Крім того, співробітники ДСНС наголосили: щоб стати рятувальником, необхідно змалку загартовуватися, займатися спортом та добре вчитися. А, крім того, – слухатися батьків.

Щоб отримані під час екскурсії знання не забулися, рятувальники вручили дітям пам’ятки з правил безпеки, де у стислій формі з яскравими ілюстраціями викладені основні постулати безпечної життєдіяльності та номери служб екстреного реагування.

«Екскурсії до пожежно-рятувального підрозділу – одна з найбільш ефективних форм навчання підростаючого покоління правил безпечної поведінки, – зазначили вихователі. – Адже діти, які безпосередньо від рятувальника довідалися про причини і наслідки надзвичайних подій, зокрема й пожеж, ніколи не порушуватимуть правил безпеки і навіть зуміють зорієнтуватися в критичних ситуаціях».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі голову ...

КОМЕНТАРІ