В Закарпатській області розповіли як уникнути пожежі та що робити при виявленні ВНП – вчили рятувальники мешканців Рахівщини

В Закарпатській області розповіли як уникнути пожежі та що робити при виявленні ВНП – вчили рятувальники мешканців Рахівщини

26.05.15 16:24 0 646
Із початку 2015 року в Рахівському районі сталося 53 пожежі. Із них 3 загорання виникло в с. Кваси, тоді як за весь 2014-й тут зафіксували 5 подібних випадків. Зважаючи на невтішну тенденцію, 25 травня представники Рахівського райвідділу ДСНС здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання с. Кваси. Усе задля того, аби в майбутньому зменшити кількість пожеж на території району.

Основну увагу рятувальники зосередили на приватному житловому секторі цього населеного пункту – загалом із роз’яснювальними бесідами бійці ДСНС спільно з соціальними працівниками обійшли близько 70 господарств. Під час розмови громадянам нагадали правила пожежної безпеки в теплу пору року та в черговий раз застерегли від неконтрольованого випалювання сухої рослинності й побутових відходів. Крім цього, людей вчили, як треба діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів. Адже навесні та влітку суттєво зростає ризик натрапити на відголоски Другої світової війни. Лекції на такі ж теми рятувальники провели у Квасівській сільській раді та амбулаторії. А вже далі працівники сільради й медики поширюватимуть почуті рекомендації серед односельчан і пацієнтів.

Пам’ятаючи, що знати правила пожежної безпеки мають і найменші мешканці с. Кваси, співробітники ДСНС навідалися до місцевої загальноосвітньої школи та дитячого садочка. У доступній формі дітям розтлумачили, що треба робити задля уникнення пожежі вдома чи у навчальному закладі. Аби учасники лекції краще засвоїли інформацію, їм роздали листівки на протипожежну тематику. Крім цього, дітлахам, які скоро підуть на канікули, рятувальники нагадали правила безпеки влітку. Зокрема, увагу звернули на поведінку в лісі й на водних об’єктах, аби літній відпочинок дітей не перетворився на небезпечну пригоду.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Луцьк: працівники КП ...

КОМЕНТАРІ