У Львові відбувся смолоскипний марш до Дня героїв

У Львові відбувся смолоскипний марш до Дня героїв

26.05.15 14:15 0 631
У Львові 24 травня 2015 року на честь Дня героїв націоналісті організували смолоскипний марш. Захід відбувся за ініціативи Львівської міської організації ВО "Свобода" та ВГО "Сокіл". Учасники пройшли від головного входу в Ратушу до пам'ятника Степанові Бандері, де відбулось урочисте віче.

Як зазначив заступник голови Львівської обласної організації ВО "Свобода" з молодіжних питань Андрій Пшик, подібний марш до Дня героїв націоналісті у Львові проводять уперше. "Відзначення цього дня започаткувала 1941 року Організація Українських Націоналістів. Урочистості приурочено до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі вбили голову ОУН Євгена Коновальця. Ми повинні постійно згадувати про наших героїв, бо суспільство, яке не має героїв, не має майбутнього", – зауважив Андрій Пшик.

"Євген Коновалець свого часу сказав, що "у вогні перетворюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю". Саме нація має бути головною рушійною силою в боротьбі проти будь-якого ворога, нація повинна міцніти і гуртуватись, нація повинна перемогти. Отже, будьмо мужніми та відважними, як нас учили наші великі провідники і герої!" – заявила голова "Студентської Свободи" Львова Ольга Лозинська.

Боєць добровольчого підрозділу "Карпатська Січ", голова Львівського обласного осередку громадської організації "Сокіл" свободівець Богдан Федун зазначив, що основна мета проведення маршу – не дати людям забути про події на Майдані, про Революцію гідності, про російсько-українську війну. "Ми повинні не тільки пам'ятати дивізійників, упівців, січових стрільців, але й усіх, хто загинув за Україну за останні два роки", – підкреслив Богдан Федун.

Смолоскипний марш до Дня героїв завершився біля пам'ятника Степанові Бандері виконанням українського славня.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Рятувальники Хмельниччини ...

КОМЕНТАРІ