На Львівщині змагалися команди юних інспекторів руху

На Львівщині змагалися команди юних інспекторів руху

26.05.15 08:47 0 668
У Львівській області визначили переможців обласних змагань юних інспекторів руху. За перше місце у конкурсі змагалися школярі з різних куточків області, а також кращі загони ЮІР міста Лева.

Організатори змагань – управління Державтоінспекції Львівщини, департамент освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації та служба у справах дітей ЛОДА.

Отримавши «маршрутні листи», школярі вирушили на етапи змагань.

У конкурсі «Юний регулювальник» учасникам довелося виконувати доволі непросте завдання – самостійно регулювати рух на перехресті. Оцінювали цей етап змагань працівники Державтоінспекції. Правоохоронці відзначили: загалом, команди дуже добре впоралися із цим завданням.

Наступний етап змагань - «Велоестафета», під час якої ЮІРівці демонстрували своє вміння вправно керувати «двохколісним».

Ще один етап конкурсу – «Медична допомога». Аби вибороти для своєї команди максимальний бал, учасникам потрібно було на практиці довести, що вони не розгубляться в екстремальній ситуації та зможуть швидко й кваліфіковано допомогти постраждалим у дорожньо-транспортній пригоді. Лікарі, які оцінювали цей етап конкурсу, розповіли, що були приємно вражені знаннями юних інспекторів руху.

Найбільш видовищним були виступи агітбригад. ЮІРівці намагалися вразити журі своїми театралізованими сценками, жартами та піснями, у яких закликали однолітків бути завжди обережними на дорозі та не легковажити власною безпекою.

Інші етапи змагань школярі проходили у навчальних класах. Юні інспектори руху демонстрували свої знання про дорожні знаки та відповідали на запитання із Правил дорожнього руху.

За підсумками всіх етапів конкурсу, третє місце розділили між собою загін ЮІР з львівської школи №48, команда «Світлофор» (СЗШ №73 міста Львова) та вихованці Острівського НВК ЗШ І-ІІІ ст. із Сокальського району.

Друге місце у цьогорічних змаганнях отримали юні інспектори руху з Пустомитівського району (Давидівська ЗОШ імені Т. Шевченка І-ІІІ ст.) та команда «Фара» з Магерівської ЗОШ (Жовківський район).

Першість в обласному конкурсі ЮІР одержала команда «Зелений вогник» з львівської школи №42.

Переможці змагань отримали грамоти, кубки та призи. Також було відзначено педагогів, які доклали чимало зусиль для підготовки школярів до цьогорічного огляду ЮІР.

Організатори змагань наголошують: такі конкурси для дітей є надзвичайно важливими й потрібними, адже учні на практиці засвоюють правила безпеки на дорозі та вчаться бути зразковими учасниками дорожнього руху.

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: По відео сюжету ГО ...

КОМЕНТАРІ