Відбувся фестиваль хореографічного мистецтва «Тернопільська танцювальна весна»

Відбувся фестиваль хореографічного мистецтва «Тернопільська танцювальна весна»

26.05.15 14:56 0 565
23 травня у Тернопільському міському палаці культури «Березіль» відбулося феєричне свято танцю -обласний фестиваль хореографічного мистецтва «Тернопільська танцювальна весна» відзначив свою 50-ту річницю.

Мистецьке дійство засноване у 1965 році, але цьогоріч вперше пройшло у формі фестивалю. 27 колективів з різних куточків Тернопільщини приїхали показати не лише свої вміння, але й популяризувати творчу діяльність хореографічних колективів, познайомитись з новими талановитими балетмейстерами-постановниками, яскравими танцювальними колективами, знайти якісно нові хореографічні постановки та звісно ж що обмінятись знаннями та досвідом роботи.

Загалом у програмі фестивалю були сучасні, українські, народні, фольклорні танці, сюжетна та героїко-патріотична хореографія.

«Тернопільські танцювальні колективи одні зі перших почали створювати цикл цілих театралізованих композицій на тему Небесної Сотні. ці танцювальні номери будуть на сцені Березолю у рамках «Тернопільської танцювальної весни». Загалом більше десятка номерів буде присвячено подіям на Сході країни та Революції гідності. Адже цьогоріч фестиваль проходить у патріотичному руслі», - зазначає директор департаменту культури, релігії та національностей Тернопільської облдержадміністрації Григорій Шергей.

Організаторами обласного фестивалю хореографічного мистецтва «Тернопільська танцювальна весна» є департамент культури, релігій та національностей облдержадміністрації та обласний методичний центр народної творчості.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному звернення ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ