У Волинській області рятувальники вивчають стан безпеки у місцях відпочинку на воді та в дитячих оздоровчих таборах

У Волинській області рятувальники вивчають стан безпеки у місцях відпочинку на воді та в дитячих оздоровчих таборах

27.05.15 09:56 0 593
Напередодні літнього сезону відпочинку та оздоровлення рятувальники Луцького міськвідділу ДСНС області з’ясовують стан дотримання вимог безпеки у місцях масового відпочинку людей на водоймах Луцька та в дитячих оздоровчих таборах.

В обласному центрі визначено декілька місць для купання, зокрема й на території парку відпочинку імені Лесі Українки. Пляж на березі річки Cтир практично у центрі Луцька обирають для дозвілля чимало лучан, відтак увага до безпеки максимальна. 26 травня співробітники ДСНС оглянули рятувальну станцію, розміщену на території пляжу, переконалися, що на пляжі встановлено стенди із правил безпечної поведінки на воді та надання невідкладної домедичної допомоги потопельникам.

Уже 1 червня відбудеться відкриття оздоровчого сезону у дитячому оздоровчому таборі «Сонячний» у селі Гаразджа Луцького району, тож рятувальники оглянули рятувальний пост на пляжі цього табору та переконалися, що матроси-рятувальники, які пильнуватимуть за безпекою дітей на воді, забезпечені необхідним спорядженням: човном, рятувальними жилетами та кругами.

Найближчими днями акваторію для купання у таборі позначать буями. До речі, дно водойми заздалегідь обстежили водолази Волинської пошуково-рятувальної станції, констатувавши, що воно придатне для купання дітей. Крім того, на пляжі встановлені стенди з наочними матеріалами щодо дотримання правил безпеки під час купання, а також рекомендації, як запобігти тепловому удару та як надати першу долікарську допомогу при найбільш поширених травмах.

Рятувальники акцентували увагу адміністрації табору до максимального створення безпечних умов, оскільки це головна передумова якісного оздоровлення та відпочинку підростаючого покоління.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів відвідали Міністр ...

КОМЕНТАРІ