У Любомлі вшанували Героїв України

У Любомлі вшанували Героїв України

27.05.15 16:43 0 788
24 травня 2015 року у Любомлі біля меморіального комплексу "Борцям за волю України" відбулося вшанування Героїв України. Організаторами акції до Дня Героїв стала Любомльська районна організація ВО "Свобода" та місцева організація християн-волонтерів Любомля.

Очільник Любомльської районної ради, свободівець Микола Сушик у своєму виступі висловив надію, що незабаром це свято будуть відзначати на державному рівні. І зауважив, що визнання упівців борцями за волю України є кроком до відродження національної справедливості.

Голова товариства ветеранів УПА у Любомльському районі Олександр Остапюк вислови радість з приводу офіційного визнання очолюваної ним організації та закликав присутніх не опускати руки і зосередитись на подоланні внутрішнього та зовнішнього ворога.

Ветерани російсько-української війни Сергій Мокренко, Володимир Федчишин та Микола Біднюк висловили переконання, що попри все, обов'язок кожного захищати Батьківщину та всіма можливими способами сприяти цьому. Особливий осуд в солдат викликали ті, хто ухиляється від мобілізації та підіграє планам Путіна.

Присутні не змогли втримати сліз, коли слово взяла Валентина Кушнір, мати загиблого Сергія Кушніра: "Звертаюся до цих ухилянтів з закликом: замініть хлопців на передовій, це ж ваші друзі, ваші односельці!"

Ведучий мітингу свободівець Богдан Зосимчук закликав громадськість взяти відповідальність за своє майбутнє на себе:

"Адже політики часто стають заручниками олігархів і просто не можуть щось змінити. Майдан, врешті решт, переміг тому, що став масовим явищем. Путін ще не в Києві тому, що масовими явищами стало волонтерство та добровольчі загони. І те лихо, на яке робить ставку ворог - корупція – не встоїть перед єдиною позицією громади".

Насамкінець загиблих вшанували хвилиною мовчання і виконали гімн.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: відбувся ...

КОМЕНТАРІ