В Закарпатській області рятувальники та метеорологи обговорювали план дій щодо прогнозування надзвичайних ситуацій

В Закарпатській області рятувальники та метеорологи обговорювали план дій щодо прогнозування надзвичайних ситуацій

27.05.15 09:37 0 524
26 травня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області обговорювали проблеми прогнозування, моделювання та реагування на надзвичайні ситуації природного характеру. У нараді взяли участь: виконуючий обов’язки начальника закарпатських рятувальників Володимир Ціцей, заступник начальника Управління гідрометеорології – начальник відділу ДСНС України Ірина Гроховецька та начальник Закарпатського гідрометеоцентру Василь Манівчук.

Передусім, на порядку денному були питання взаємодії між установами щодо розробки поглибленого прогнозування погодних умов, стану пожежної небезпеки, визначення рівнів води у річках, паводкової ситуації, лавинонебезпеки тощо.

«Вся ця інформація від гідрометеоцентру для рятувальників є вкрай актуальною, адже володіючи прогнозами можна змоделювати ситуацію та передбачати розвиток окремих подій з подальшим правильним реагуванням на можливі надзвичайні ситуації», – зазначив Володимир Ціцей.

У свою чергу начальник Закарпатського гідрометеоцентру Василь Манівчук повідомив, що точний прогноз погодних умов можна спрогнозувати не більш ніж на три доби, на більш тривалий час йде лише консультація. Правда, навіть за таких умов у рятувальників та органів влади буде достатньо часу для проведення відповідних заходів та інформування населення про можливий розвиток подій.

На завершення присутні ознайомилися з роботою оперативно-координаційного центру та оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС в області, що відповідають за отримання та опрацювання інформації й залучення сил і засобів для ліквідації різного роду надзвичайних ситуацій, подій та пожеж.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Хомко: "Парк ...
Наступна новина: Тернопільські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ