Ізяславщина вшанувала Героя України Олександра Петраківського

Ізяславщина вшанувала Героя України Олександра Петраківського

27.05.15 16:48 0 681
26 травня шкільне подвір'я Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№2, ліцей» ім.М.Островського зібрало чимало гостей, які прийшли щоб вшанувати випускника закладу, майора Збройних Сил України, Героя України Олександра Петраківського. Крім учнівського та педагогічного колективів закладу, на святковій лінійці присвяченій відкритті пам'ятної дошки слави Герою України Олександру Петраківському завітали: його батьки Петро Станіславович та Тетяна Никифорівна, донька Анастасія, голова районної державної адміністрації Борис Яцков, Ізяславський міський голова Валентин Паньковський, народний депутат України Андрій Шинькович, делегації від навчальних закладів та трудових колективів району, жителі міста.

До учасників урочистого зібрання звернулись: голова районної державної адміністрації Борис Яцков, народний депутат України Андрій Шинькович, директор Ізяславського НВК № 2 Віктор Марченко. У своїх виступах вони наголосили на високому патріотизмі та громадянській позиції наших сучасників, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Зі словами подяки за підтримку свого сина до всіх присутніх звернувся батько Героя України Олександра Петраківського Петро Станіславович Петраківський. Також він зазначив, що кожен з бойових побратимів його сина вчинив би та само у бойовій обстановці як справжній офіцер та патріот України.

Кульмінацією заходу стало відкриття пам'ятної дошки слави Олександру Петраківському. Цю почесну місію виконали його самі рідні люди: мати Тетяна, батько Петро та 5-річна донька Анастасія.

Також всі присутні долучилися до збору коштів на подальше лікування Олександра Петраківського.

Довідка:

Петраківський Олександр Петрович

(народився 4 червня 1988, м. Житомир) — український військовик, майор, командир роти 8-го окремого полку спеціального призначення. Герой України.

Народився у сім'ї військових. Закінчив середню школу № 2 в м. Ізяслав Хмельницької області. Під час навчання у школі відвідував парашутний гурток «Каскад». Ще до вступу до військового вишу здійснив понад 100 стрибків з парашутом.

Навчався на факультеті аеромобільних військ Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Капітан Олександр Петраківський очолював групу спеціального призначення оперативного командування «Північ» Збройних Сил України. 20 липня 2014 року група військових під його керівництвом, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних Сил та сил добровольчого батальйону «Айдар» до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

Указом Президента України від 4 грудня 2014 року №918/2014 Олександру Петраківському присвоєно звання Герой України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: відбувся ...
Наступна новина: Мешканців Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ