На Хмельниччині вогнеборці врятували від знищення вогнем церкву,яка спалахнула від потрапляння у купол розряду блискавки

На Хмельниччині вогнеборці врятували від знищення вогнем церкву,яка спалахнула від потрапляння у купол розряду блискавки

27.05.15 11:48 0 616
25 травня о 17:38 на пункт зв’язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Дунаївці надійшло повідомлення про пожежу в Свято-Успенській церкві в с. Міцівці Дунаєвецького району. До Служби порятунку «101» телефонували мешканці населеного пункту.

Негайно до місця виклику прибули два відділення вогнеборців 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Дунаївці, два відділення місцевої пожежної команди смт.Дунаївці та с.Томашівка, а також працівники добровільної пожежної дружини ДП Дунаєвецьке КХП. Вогнеборці пожежу на площі 16 кв.м локалізували о 18:02, а о 18:07 – ліквідували.

Відрадно те, що до процесу ліквідації пожежі долучилась й небайдужа громада села. Селяни завзято допомагали рятувальникам прокладати рукавні лінії, евакуйовувати матеріальні цінності з приміщень церкви, а також надавали приватну автотракторну техніку. Спільними зусиллями вдалося врятувати будівлю та церковне майно.

Внаслідок пожежі вогнем знищено дзвіницю, віконні блоки, а також пошкоджено облицювання стін.

Як з’ясувалося, пожежа виникла через потрапляння розряду блискавки у дзвіницю храму.

Нещасних випадків не було.

На місці пожежі працювала мобільна оперативна група Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ