відбувся навчально-методичний семінар щодо підготовки студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника для здійснення виховної роботи у дитячих закладах відпочинку та оздоровлення

відбувся навчально-методичний семінар щодо підготовки студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника для здійснення виховної роботи у дитячих закладах відпочинку та оздоровлення

27.05.15 16:46 0 685
26 травня в актовій залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся навчально-методичний семінар щодо підготовки студентів цього вищого навчального закладу для здійснення виховної роботи у дитячих закладах відпочинку та оздоровлення.

У роботі семінару взяли участь керівники оздоровчих таборів, представники департаменту освіти і науки ОДА, а також усі служби, які долучені до оздоровчого процесу. На захід запросили фахівців Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області.

«Табірний збір «Літо-2015» ініційований Івано-Франківською облдержадміністрацією, - розповідає керівник-методист літньої виробничої практики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксана Джус. - Щорічно наші студенти і практиканти проходять таку виробничу практику. Це перша активна виробнича педагогічна практика для третьокурсників. Вона засвідчує надзвичайно позитивну динаміку. Теоретичні знання студентів підкріплюються хорошими практичними знаннями та досвідом. Наші вожаті дуже добре ладнають із дітьми, адже невеликою є вікова різниця. Це цілодобова відповідальність за дітей. Як правило, вона впевнює студентів у виборі професії, допомагає усвідомити те, що це дуже важка праця».

Нині на території Прикарпаття є 14 офіційно затверджених ОДА дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Фахівці Управління ДСНС в Івано-Франківській області, виступаючи перед присутніми, розповіли про найчастіші причини пожеж у дитячих таборах та нагадали основні правила і способи їх запобігання. Крім того, було продемонстровано, як правильно користуватися вогнегасниками.

Людям також розповіли, як діяти в умовах погіршення радіаційної обстановки, хімічного та біологічного забруднення, при знаходженні вибухонебезпечних предметів, а також дії за сигналами оповіщення.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ