На Тернопіллі польські експерти розповіли про технології відновлювальної енергетики

На Тернопіллі польські експерти розповіли про технології відновлювальної енергетики

27.05.15 15:55 0 551
У рамках спільного українсько-польського проекту 26 травня відбувся навчальний семінар на тему “Відновлювальні джерела енергії - можливість для підвищення енергоефективності регіонів України”.

Участь у ньому взяли перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак, перший заступник голови облради Сергій Тарашевський, директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Галина Воляник, заступник директора департаменту-начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Руслан Кулик, голова Фонду охорони природного та водного господарства Підкарпатського воєводства у Польщі Адам Пензьол, польські експерти у сфері енергозбереження Анджей Індицкі та Кінга Каляндик.

Під час семінару розповіли про важливість впровадження низьковуглецевої економіки в регіонах, заходи енергоефективності в будівництві та домашньому господарстві, обмеження пов'язані з відновлювальними джерелами енергії. Експерти поділились досвідом і щодо розробки стратегічних документів для області на прикладі Підкарпатської Програми з розвитку відновлювальних джерел енергії та впровадження фінансових механізмів для підтримки діяльності в даній галузі.

«Енергетична незалежність – важлива складова успішності держави. Впровадження нових технологій виробництва енергії та ефективне її використання – два взаємопов'язані компоненти, які впливають на процес енергозбереження, - зазначив Адам Пензьол. - Європейські методи економії – це насамперед впровадження відновлюваних джерел – вітроенергетики, біоенергетики, гідроенергетики, сонячної енергетики. Також заходи енергозбереження повинні активно використовуватись у сферах будівництва та домашнього господарства. ми ділимось досвідом, який здобули під час впровадження цих заходів у Польщі».

Іван Крисак подякував польській делегації за візит та наголосив на важливості співпраці з досвідченими експертами.

«Ми отримуємо колосальний досвід завдяки таким проектам, - зауважив він. – Польські експерти надають нам можливість впроваджувати такі необхідні на даний час для країни реформи якомога оперативніше та якісніше. Ми і надалі ініціюватимемо участь у таких навчаннях задля подальшої реалізації реформ на території області».

У рамках українсько-польського проекту проведуть декілька семінарів, після яких відбудеться навчальний візит учасників в Підкарпатське воєводство, повідомив заступник директора департаменту-начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Руслан Кулик.

«Тернопільська облдержадміністрація підписала відповідну угоду про партнерство з польськими представниками у рамках даного проекту, - продовжив Руслан Кулик. - Перша фаза програми включає в себе семінари, які відбуватимуться у Тернополі. Темою наступних навчань стане адміністративно-територіальна реформу, яку ми також запроваджуватимемо на основі польського досвіду. Після проведення усіх семінарів учасники зможуть ознайомитись із впровадженими реформами на практиці під час візиту у Жешів. У результаті ми проаналізуємо можливості співпраці між польськими та українськими підприємствами та шляхи реалізації спільних проектів на території області».

До слова, фінансує даний проект Міністерство закордонних справ Польщі. Участь у ньому беруть крім Тернопільської ще Івано-Франківська та Львівська області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ