Проект ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток,орієнтований на громаду” демонструє на Тернопільщині одні з кращих результатів реалізації серед регіонів України

Проект ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток,орієнтований на громаду” демонструє на Тернопільщині одні з кращих результатів реалізації серед регіонів України

27.05.15 13:46 0 627
20-22 травня у Закарпатській області відбулась щорічна оглядова зустріч проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

Під час зустрічі обговорено результати реалізації другої фази Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, перспективи впровадження третьої фази у 2015 році, а також проведено обмін досвідом щодо впровадження мікропроектів в регіонах.

Протягом перших двох фаз Проекту в області успішно реалізовано 128 мікропроектів громад на загальну суму 21,3 млн гривень – це 128 вирішених проблем простих жителів краю та формування активних громад Тернопільщини.

Директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Галина Воляник передала керівництву Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” подяку, оголошену головою обласної державної адміністрації Степаном Барною за вагомий внесок у створення сприятливого середовища для соціально-економічного розвитку області шляхом впровадження громадських ініціатив у вирішенні найбільш актуальних проблем місцевого розвитку, значну фінансову підтримку для покращення інфраструктури населених пунктів та добробуту громадян.

Довідково: Третя фаза спільного проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” (далі Проект МРГ-ІІІ) стартувала в Тернопільській області 9 жовтня 2014 року з підписання Угоду про партнерство між Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільською обласною радою та Програмою розвитку ООН.

У рамках реалізації Проекту МРГ-ІІІ в області визначено 9 районів, а саме: Бережанський, Борщівський, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Кременецький, Лановецький, Підволочиський та Теребовлянський, в яких планується впровадити по 4 мікропроекти.

Також планується реалізація економічного компоненту Проекту МРГ-ІІІ (створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів) у 4 сільських радах, зокрема:

- Ценівська сільська рада Козівського району;

- Старопочаївську сільську раду Кременецького району;

- Колосівську сільську раду Кременецького району;

- Котівську сільську раду Бережанського району.

Отже, загалом у третій фазі Проекту МРГ очікується реалізувати 40 мікропроектів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині урочисті ...

КОМЕНТАРІ