На Львівщині свободівці вшанували пам'ять полеглих героїв

На Львівщині свободівці вшанували пам'ять полеглих героїв

28.05.15 09:07 0 661
На Львівщині 24 травня 2015 року на честь Дня героїв націоналісті провели низку урочистих заходів.

Так, у місті Радехові представники районної організації ВО "Свобода", керівництво району та міста, представники Радехівської станиці Всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА та інших осередків громадських організацій вшанували полеглих борців за свободу України, пройшовши урочистим маршем від проспекту Відродження до площі Василя Стуса. Біля архітектурно-пам'ятної композиції, присвяченої героям Небесної сотні, отець Володимир Царик відслужив панахиду за полеглими героями, після чого відбулося урочисте віче.

Голова Радехівської районної ради свободівець Василь Антонюк наголосив, що історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою. "Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх побратимів. Так було і за часів Козаччини, і за часів боротьби за незалежність 1917–1921 років, і під час Другої світової війни, коли воїни ОУН-УПА віддавали своє життя за щасливе та мирне майбутнє. І тисячі українських воїнів-героїв обороняють незалежність і цілісність нашої держави", – повідомив свободівець.

Після урочистого віча націоналісті поклали квіти на могили полеглих героїв.

Відзначили День героїв і у Бродівському районі. Тут націоналісті біля монументу Героїв Небесної сотні та пам'ятника Жертв більшовицьких репресій спільною молитвою вшанували усіх полеглих героїв, котрі віддали життя у боротьбі за вільну Україну.

Урочисті заходи з вшанування пам'яти українських героїв відбулися й у Буському районі. В сесійній залі Буської районної ради відбувся виступ з нагоди вшанування українців, які віддали своє життя за незалежність і продовжують це робити . Під час заходу діти вручили квіти воякам УПА та сучасним бійцям.

Перший заступник голови Буської райдержадміністрації свободівець Микола Чучман наголосив на нескореності української нації: "Вояки українського козацтва, УСС, УГА, УПА, а тепер АТО назавжди залишаться у пам'яті наступних поколінь як Герої, які не дали ворогу зруйнувати Українську державу, знищити нашу мову, культуру, пісню, національну ідентичність. Україна пережила різні етапи окупації – німецьку, більшовицьку, які супроводжувалися репресіями проти українців як нації, але через жертовність наших героїв вдалося пережити всі тортури, голодомори, депортації та зберегти українські цінності".

З нагоди вшанування Дня героїв у смт Красне Буського району відбулося віче-реквієм. За участі священика та двох церковних хорів красненці помолилися за душі українських героїв, які віддали життя за Україну.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: депутати внесли ...

КОМЕНТАРІ