На Тернопільщині протягом 2015 року заплановано охопити оздоровленням на відпочинком 55 773 дітей шкільного віку

На Тернопільщині протягом 2015 року заплановано охопити оздоровленням на відпочинком 55 773 дітей шкільного віку

28.05.15 17:55 0 609
27 травня відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації. Голова обласної державної адміністрації Степан Барна представив новопризначених голів райдержадміністрацій – голову Тернопільської РДА Олександра Похилого, голову Теребовлянської РДА Юрія Ништу, голову Підгаєцької РДА Аллу Колодницьку, голову Підволочиської РДА Бориса Онищука, голову Монастириської РДА Марію Павлік, голову Гусятинської РДА Віталія Батога, голову Бучацької РДА – Віталія Фреяка, голову Борщівської РДА Людмилу Юзьків, голову Чортківської РДА Михайла Сташківа.

Також присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблого в АТО жителя села Білокриниця Зборівського району Тернопільської області, сержанта військової частини пп В2089 Василя Приймака.

Колегія ОДА заслухала інформацію директора департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктора Мацикура про підготовку до проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року.

Віктор Мацикур наголосив, що протягом 2015 року оздоровленням на відпочинком заплановано охопити 55773 дітей шкільного віку, що становить 46% від їх загальної кількості.

«Головними цілями та очікуваними результатами оздоровчої кампанії відповідно до п.3 ст.1 Закону України “Про загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року” є забезпечення у 2015 році оздоровлення та відпочинок не менше як 50% дітей шкільного віку, що проживають на території області, а відповідно кожного району, міст Тернопіль та Чортків. В тому числі оздоровлення 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; оздоровлення та відпочинок 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей», - наголосив Віктор Мацикур.

Однак, при плануванні прогнозних показників стосовного організації оздоровлення та відпочинку дітей ряд районів йде на свідоме порушення законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та “Про загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року”, а саме Бучацький, Зборівський, Підволочиський, Шумський, Чортківський райони та м.Чортків.

Як зауважив Віктор Мацикур, на проведення оздоровчої кампанії 2015 року передбачено 5 млн. 388 тис. 200 грн. з обласного бюджету, в тому числі: департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту – 4 млн. 566 тис. грн., департаменту освіти і науки 822,2 тис. грн. Місцевими бюджетами передбачено 1 млн 735 тис. 510 гривень на проведення оздоровчої кампанії та 293 тис. гривень на підготовку дитячих таборів. Крім того, планується залучити понад 8 млн гривень позабюджетних коштів на організацію оздоровлення та відпочинку дітей області. Не передбачено коштів на оздоровлення дітей у Монастириському районі, лише 20 тис. грн.. закладено у бюджеті Підгаєцького району, по 30 тис. грн.. у Козівському та Зборівському районах. Тому, є потреба у виділенні додаткових коштів на оздоровлення дітей пільгових категорій у даних районах.

У 2015 році в області планують розпочати роботу 176 закладів оздоровлення та відпочинку. З них: 9 стаціонарних заміських закладів оздоровлення та відпочинку, 6 дитячих санаторіїв, 145 мовних та таборів з денним перебуванням дітей, 6 таборів праці та відпочинку, 10 наметових містечок. Департаментом сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації під час літнього оздоровлення будуть організовані тематичні зміни:

– для розвитку творчих здібностей «Таланти Тернопільщини»;

– для лідерів учнівського самоврядування «Лідер»;

– зміни національно-патріотичного виховання «Я – Українець і я – гордий»;

– для кращих дітей-спортсменів області «Спортивне літо».

Вартість перебування дітей у дитячих закладах області є найнижчою в Україні і становить від 115 до 170 грн. за ліжко/день

З метою оперативного реагування та вирішення проблемних питань, які виникатимуть під час оздоровчої кампанії в управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації з 15 травня працює гаряча телефонна лінія.

Як поінформував директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Любомир Крупа, дорученням голови обласної державної адміністрації від 12 березня 2015 року № 19 передбачено функціонування на території області таборів з денним перебуванням та мовних таборів. В області функціонуватиме 101 мовний табір.

«Ми плануємо охопити відпочинком у мовних таборах понад 3000 учнів, - констатував Любомир Крупа. – Зокрема, близько 400 дітей військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО».

Однак, за словами директора департаменту освіти і науки, не передбачено функціонування таких таборів у Бучацькому, Борщівському, Монастириському, Підволочиському районах та м.Чортків, лише один табір діятиме у Шумському районі, по два таких заклади працюватиму у Заліщицькому районі та м.Тернопіль.

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна акцентував увагу на необхідності проведення у літніх оздоровчих таборах військово-патріотичних заходів, поширення інформації про подвиг загиблих учасників АТО, популярицію служби у Зборойних Силах України.

Довідково: На Тернопільщині проживає 121 244 дітей шкільного віку, з них 70743 дітей належать до пільгових категорій, з них 868 дітей із категорії діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 28 930 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, 2 741 дитина-інвалід, 2 987 дітей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, 21 602 дітей, що перебувають на диспансерному обліку, 7 088 творчих та обдарованих дитини, а також 5863 дитини працівників АПК та соціальної сфери села, 14 бездоглядних дітей, 311 дітей-переселенців.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ