Микола Романюк: «Асоціація відкритих міст» краще об’єднає Україну»

Микола Романюк: «Асоціація відкритих міст» краще об’єднає Україну»

28.05.15 09:06 0 618
На сесії міської ради депутати прийняли рішення «Про ініціювання створення Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст». З цього питання доповідав перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

За його словами, метою створення «Асоціації відкритих міст» є задоволення потреб органів самоврядування у сучасній інформації, нових технологіях, інвестиціях, обміні досвідом з українськими та закордонними партнерами у сфері розвитку електронного врядування та електронної демократії.

Створення разом з іншими містами такої асоціації відповідає стратегічним напрямкам розвитку міста; дасть поштовх для налагодження співпраці між членами Асоціації та громадськими організаціями в реалізації спільних проектів; створить додаткові можливості для розвитку та підтримки інтерактивної платформи «Відкрите місто»; сприятиме залученню донорських коштів для здійснення проектів у сфері електронної демократії та електронного врядування у місті. Створення цієї асоціації допоможе місту Луцьку укріпитися в статусі одного з лідерів розвитку електронного врядування в Україні, отримає можливості залучення не бюджетного фінансування у відповідну сферу; з бюджету міста Луцька будуть сплачуватись членські внески для забезпечення діяльності асоціації.

Міський голова Микола Романюк розповів про користь, яку має місто від участі в Асоціаціях. Це, зокрема, впровадження енергоощадних технологій, вирішення проблем громади за сприяння платформи «Відкрите місто». «Асоціація відкритих міст» краще об'єднає Україну», - вважає міський голова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что преставляет собой ...
Наступна новина: На Львівщині свободівці ...

КОМЕНТАРІ