Депутати прийняли Програму підтримки ініціатив мешканців міста Луцька на 2015 – 2017 роки

Депутати прийняли Програму підтримки ініціатив мешканців міста Луцька на 2015 – 2017 роки

28.05.15 12:06 0 640
Секретар міської ради Сергій Григоренко у своєму виступі під час сесії міської ради зазначив, що розробляти Програму йому допомагав перший заступник міського голови Тарас Яковлев, цю ідею підтримав і міський голова Микола Романюк.

За словами доповідача, територіальна громада міста Луцька на недостатньо залучена до процесу прийняття рішень у місті через низку факторів: недостатню обізнаність зі своїми правами, відсутність або надмірну формалізованість механізмів такої участі. Пропонований проект рішення дозволяє збільшити участь активних, ініціативних лучан в процесах розвитку Луцька.

Програма підтримки ініціатив мешканців міста Луцька на 2015-2017 роки спрямована на безпосереднє залучення людей до процесів місцевого розвитку, на формування свідомості власної приналежності до розвитку його інфраструктури та систем надання послуг і відповідальності за них. На реалізацію Програми на три роки передбачено витратити півтора мільйона гривень. Програма спрямована заохочувати членів територіальної громади до активізації своїх позицій, надання можливості кожному жителю міста визначити проблему, яка, на його думку, потребує нагального вирішення, залучення громадськості до процесів формування та реалізації діяльності влади і дотримання принципів відкритості, прозорості і публічності. Кошти Програми можуть бути використані на наступні цілі: благоустрій мікрорайонів, вулиць, зон відпочинку (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних площадок, облаштування місць для вигулу собак та пішохідних доріжок, озеленення та освітлення прибудинкової території тощо); покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах; організація дозвілля (проведення спортивно - масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат будинків, мікрорайонів, облаштування ігрових кімнат для дітей, культурно-мистецькі заходи, підтримка творчої та обдарованої молоді); розвиток вело інфраструктури (встановлення велопарковок, нанесення дорожньої розмітки для велоруху); покращення екологічної ситуації у місті (створення нових зелених зон, облаштування годівничок для птахів та шпаківень, встановлення смітників, облаштування місць збору сміття, утримання природоохоронних зон та берегів річок); розбудова, збереження та відновлення історично - культурної спадщини міста (ознакування, ремонт та реставрація пам'яток архітектури, встановлення інформаційних таблиць).

Тарас Яковлев акцентував: “Важливо, що Програма реалізується у співфінансуванні з громадянами. Це сприятиме збереженню майна, яке буде придбане спільними зусиллями”.

Виступили у підтримку цього проекту і відзначили його конструктивність депутати Петро Савчук, Анатолій Пархом'юк, Андрій Осіпов.

Довідково. Реалізація Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки відбуватиметься шляхом проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціати.

Фінансування місцевих ініціатив здійснюється за рахунок коштів бюджету міста при дольовій участі жителів міста. Вартість (бюджет) реалізації однієї ініціативи не повинна перевищувати 50 000,0 грн.

Співфінансування учасників ініціативної групи (жителів міста) у розмірі не менше 10% від загальної вартості проекту однієї ініціативи.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі майно ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ