В Чернівецькій області рятувальники навчали правилам безпеки працівників автозаправної станції

В Чернівецькій області рятувальники навчали правилам безпеки працівників автозаправної станції

28.05.15 15:27 0 662
26 травня працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели теоретично-практичний захід з правил безпеки для працівників однієї з автозаправних станцій обласного центру. Даний захід проводився з метою роз’яснення правил безпеки та навчання обслуговуючого персоналу діям у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної події чи надзвичайної ситуації.

На початку зустрічі рятувальники звернулися до працівників АЗС та нагадали їм, що на такому об’єкті підвищеної небезпеки, яким є автозаправна станція, дотримання протипожежних правил є надзвичайно важливим. «На автозаправній станції зберігаються паливно-мастильні матеріали, які є надзвичайно небезпечними та легкозаймистими» – звернулися працівники Управління до людей. Персоналу нагадали, що на АЗС суворо забороняється куріння, оскільки навіть необережно кинутий маленький недопалок може спричинити масштабну пожежу. Також дуже важливо, щоб на автозаправній станції були і знаходилися у справному технічному стані первинні засоби пожежогасіння. З їхньою допомогою можна запобігти значній пожежі і загасити полум’я на початковій стадії горіння. Для того, щоб персонал АЗС змогли це зробити самостійно, рятувальники провели показові виступи з ліквідації пожежі вогнегасником та продемонстрували як ліквідовується пожежа за допомогою пожежного автомобіля. Працівники автозаправної станції змогли на практиці закріпити набуті знання, самотужки спробувавши ліквідувати умовну пожежу. Не забули фахівці Управління ДСНС розповісти людям і про дії у разі виявлення підозрілого предмету, у зв’язку з численними повідомленнями про їхнє виявлення по всій країні, а, зважаючи на потенційне небезпеку автозаправної станції, обережність, як нагадали рятувальники, «зайвою не буває».

Під час заняття велику увагу було приділено правильності надання першої домедичної допомоги. Рятувальники пояснили людям, що правильно надана допомога може зберегти людині життя до прибуття працівників медичної допомоги. Фахівці Управління на спеціальних макетах показали як необхідно робити непрямий масаж серця та штучне дихання. Для кращої ефективності від проведеної роботи працівники автозаправної станції самостійно спробували надати першу домедичну допомогу.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові працівники ДАІ ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ