В Рівному в ЗОШ № 3 відкрили меморіальну дошку ветерану Афганістану,випускнику школи Віктору Красільнікову

В Рівному в ЗОШ № 3 відкрили меморіальну дошку ветерану Афганістану,випускнику школи Віктору Красільнікову

28.05.15 13:40 0 780
Минають дні, ідуть роки,

Життя листки перегортає,

А біль Афгану - навіки

В душах людських не замовкає.

Двадцять шість років минуло з тих пір, як вивели війська з Афганістану, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ця війна стала однією з болючих сторінок нашої історії, яку завжди нелегко перегортати і яку ми повинні завжди пам'ятати.

26 травня у Рівненській загальноосвітній школі №3 І-ІІІ ступенів урочисто відкрито меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту, випускнику школи Красільнікову Віктору Івановичу, який загинув в Афганістані. За проявлену мужність і героїзм він нагороджений орденом Червоного Прапора посмертно.

В урочистому заході взяли участь керуючий справами міського виконавчого комітету Рівненської міської ради Середюк Петро Леонтійович, заступник начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Сичик Катерина Іванівна, голова Рівненської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Зінич Сергій Васильович з воїнам-"афганцям", однокласники, родичі, учні і вчителі навчального закладу.

Наша шня зустріч - данина пам'яті всім, хто причетний до героїчної і трагічної афганської війни. З трепетом і любов'ю у серці звучав лист сестри В.Красільнікова Наталії Іванівни , який зачитала родичка Лідія Романівна Шимко-Красільнікова. Директор школи Тимощук Ольга Захарівна подякувала воїнам-"афганцям" за активну громадянську позицію, за патріотичне виховання молоді. На завершення під гаслом "Пам'ятаємо. Перемагаємо" пройшов флешмоб "Квітка пам'яті" учнів 3-х класів.

Після урочистостей гості ознайомилися з шкільним музеєм, в якій зібрано матеріали про Віктора Красільнікова.

Проведений захід справив велике враження на учасників урочистостей, зробив позитивний вплив на формування особистості учнів. В душі кожного з них залишилося почуття патріотизму, гордості за рідну землю, свій народ, любов до рідної Батьківщини.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ