Микола Федік: "Група депутатів міськради,орієнтованих на міського голову,заблокувала створення комісії для перевірки роботи "Луцьктепла"

Микола Федік: "Група депутатів міськради,орієнтованих на міського голову,заблокувала створення комісії для перевірки роботи "Луцьктепла"

28.05.15 15:05 0 659
Депутатська група "Рідне місто", яка підтримує міського голову Луцька Миколу Романюка, заблокувала створення тимчасової контрольної депутатської комісії щодо вивчення фінансово-економічного стану ДКП "Луцьктепло" з метою забезпечення відновлення постачання гарячої води лучанам. Про це 27 травня 2015 року заявив голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Микола Федік, коментуючи результати голосування депутатів міськради.

Фракція "Свободи" у Луцькій міськраді внесла у порядок денний сесії проєкт рішення "Про створення тимчасової контрольної депутатської комісії щодо вивчення питання фінансово-економічного стану ДКП "Луцьктепло". Однак цю пропозицію підтримали лише 13 депутатів. Серед тих, хто не голосував за це рішення, – депутати, орієнтовані на міського голову Миколу Романюка з групи "Рідне місто", а також члени фракції "Батьківщина".

"Небажання депутатів міськради створити комісію, щоби розібратися з тим, що ж насправді відбувається на комунальному підприємстві "Луцьктепло", свідчить про наявність прихованих мотивів, в тому числі і в міського голови. Кризова ситуація на ДКП "Луцьктепло", її постійне поглиблення, проблеми з керівництвом та необхідність підготовки підприємства до майбутнього опалювального сезону, а також політико-олігархічні ігрища довкола цього підприємства дають підстави стверджувати, що без втручання депутатського корпусу, без консолідованої позиції важко сподіватися на покращення ситуації. Рішення міської ради про утворення тимчасової контрольної комісії мало би дати змогу депутатам міської ради об'єктивно розібратись у стані речей на підприємстві. Але депутати з "промерської" групи "Рідне місто" заблокували цю ініціативу.

Не вистачило мужності натиснути кнопки "за" і в депутатів з фракції ВО "Батьківщина". Напевно, ні ті, ні ті особливо не переймаються фактом відсутності в лучан гарячої води. Не виключено, що ця позиція міського голови і його групи пояснюється тим, що навколо "Луцьктепла" відбуваються незрозумілі дії з боку групи "Континіум", з якою Романюк явно у непоганих стосунках. "Свобода" буде вимагати від "мера" видати розпорядження і утворити комісію з вивчення стану справ на "Луцьктепло" – одному з ключових підприємств міста", – наголосив Микола Федік.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 27 травня на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ