На Вінниччині відбувся ХІІ обласний фестиваль національних культур «Подільські барви» (+фото)

На Вінниччині відбувся ХІІ обласний фестиваль національних культур «Подільські барви» (+фото)

28.05.15 09:49 0 624
26 травня, в концертній залі обласної філармонії відбувся ХІІ обласний фестиваль національних культур «Подільські барви».

Вінниччина є багатонаціональним краєм, де на її території проживають представники більше 100 національностей з притаманною етнокультурою та релігією, усталеними звичаями та обрядами. Тому в області, зокрема у місті Вінниці, традиційним стало проведення різноманітних культурно-мистецьких акцій, мета яких – зберегти культурну спадщину національних меншин та об'єднати представників різних народів у єдину родину.

Обласний огляд-конкурс творчих колективів національних меншин та етнічних груп Вінниччини «Подільські барви» був започаткований 20 квітня 1998 року та відбувається раз на два роки.

В цьогорічному фестивалі взяли участь 20 творчих колективів та окремі виконавці 8 етнонаціональних спільнот (азербайджанська, польська, єврейська, чеська, циганська, індійська, білоруська, молдавська) з Козятинського, Тиврівського, Шаргородського, Калинівського, Жмеринського районів та м. Вінниці.

З вітальними словами до учасників фестивалю та гостей звернулись організатори фестивалю: начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Станіслав Городинський, заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, директор Вінницького обласного центру народної творчості Тетяна Цвігун, представники обласної ради та керівники національно-культурних товариств. Кожен з представників національно-культурних товариств привітав глядачів мовою свого народу.

Учасники фестивалю презентували глядачам етнонаціональні хореографічні, хорові, вокальні, інструментальні композиції.

У глядацькій залі разом з представниками національних спільнот були юні глядачі - учні загальноосвітніх шкіл м. Вінниці, зокрема №№ 1, 4, 7, 12, які гучно аплодували виконавцям.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Леонід Бицюра: «Для ...

КОМЕНТАРІ