На Вінничині у Міжнародний день захисту дітей цього року відзначатимуть і Всесвітній день відповідального батьківства (+фото)

На Вінничині у Міжнародний день захисту дітей цього року відзначатимуть і Всесвітній день відповідального батьківства (+фото)

29.05.15 10:48 0 636
Про заходи, які плануються в області на відзначення 1 червня Міжнародного дня захисту дітей, повідомила під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош.

«В організації святкування будуть задіяні усі служби облдержадміністрації, дотичні до вирішення проблем дітей: департамент освіти і науки, департамент охорони здоров'я та курортів, управління у справах сім'ї, молоді та спорту, служба у справах дітей,- підкреслили Тетяна Дорош.- Святкові заходи відбудуться у всіх районах області».

Вона також зауважила, що 1 червня є днем, коли суспільство акцентує увагу на тому, що «дитина, дотримання її прав є важливим і необхідними чинником розвитку як маленької людини, так і держави в цілому».

Водночас це свято і тих, хто опікується підростаючим поколінням, підтримує його та надає допомогу: «Наші прагнення створити дітям достойні умови для повноцінного розвитку повинні завжди знаходити втілення у реальних діях. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля»,- зазначила Тетяна Дорош.

Посадовець також окреслила коло питань, якими опікуються працівники обласної служби у справах дітей. А це і питання всиновлення дітей, позбавлених батьківської опіки,захисту їх прав, влаштування до будинків сімейного типу, боротьба із фактами фізичного та психологічного насилля над дітьми у родинах, тощо.

Довідка:

В області налічується майже 294436 дітей, віком від 0 до 18 років. З них дітей-сиріт - 0,9 %.

Щорічно статусу набувають 400 дітей.

Із загальної кількості дітей, які залишилися без батьківського піклування, на регіональному обліку дітей, які можуть бути усиновлені, перебуває 719 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них, маючи підстави бути усиновленими, 486 уже виховуються в сімейних формах.

На Комісії з прав захисту дітей минулоріч було винесено більше 4 тисяч питань. Працівники ССД представляли інтереси дітей майже у 3 тисячах судових засідань.



\







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Как выбрать настоящие духи? ...

КОМЕНТАРІ