Луцьк: відкрито виставку робіт з художньої кераміки майстра народної творчості Жанни Миляшкевич «Диво з теплих долонь»

Луцьк: відкрито виставку робіт з художньої кераміки майстра народної творчості Жанни Миляшкевич «Диво з теплих долонь»

29.05.15 14:07 0 856
У приміщенні арт-галереї «Луцьк» відкрито виставку робіт з художньої кераміки майстра народної творчості Жанни Миляшкевич «Диво з теплих долонь».

Це - перша авторська виставка робіт майстрині. Кожна робота випромінює надзвичайно позитивну енергетику, в них зашифровано національні символи - мальви, мак, лелеки тощо. Роботи поєднують у собі традиції східних і західних областей – Волині і полтавського Миргорода, де навчалася у відомих гончарів. Працює натепер Жанна Миляшкевич керівником студії художньої кераміки «Горнятко», що діє при загальноосвітньому навчальному закладі №23 м.Луцька.

Привітати майстриню з відкриттям виставки прийшли заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, директор обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, директор загальноосвітнього закладу №23 Віктор Мартинюк, голова громадської організації «Рукотвори Волині» Валерій Ленартович, представники Олександрійської школи-інтернату Рівненської області, з якими активно творчо співпрацює, а також колеги, майстри народної творчості, шанувальники таланту пані Жанни.

Юрій Вербич поділився враженнями від робіт, що манять барвистістю і випромінюють тепло, зазначив, що виставка – це вагома мистецька подія для міста, подякував майстрині за творчість та передав вітання від міського голови Миколи Романюка. За вагомий особистий внесок у відродження і розвиток національних традицій, популяризацію народного мистецтва вручив Жанні Миляшкевич Подяку міського голови.

Подякувала майстрині за співпрацю і начальник управління культури Тетяна Гнатів, яка зазначила, що виставка триватиме впродовж місяця, окрім перегляду робіт можна буде долучитися і до майстер-класів, які майстриня проводитиме для усіх охочих.

Авторка виставки подякувала присутнім, висловила вдячність Луцькому міському голові за підтримку майстрів та сприяння розвитку народної творчості.

Довідково:

Жанна Миляшкевич - постійний учасник міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних заходів. Її мистецькі витвори є окрасою ярмарків та виставок декоративно-ужиткового мистецтва, що відбуваються в рамках фестивалів «Сніп», «Берегиня», «Пісні Великої Волині», «Поліське літо з фольклором», «Вишиті обреги єднання», «Бандерштат», «Дзвони Волині» (м.Луцьк), «Сорочинський ярмарок» (с. Сорочинці Полтавської обл.), «Країна мрій» (м. Київ), «Музейні гостини» (м. Рівне), «Тарас Бульба» (м. Дубно), «Свірж» (с. Свірж Львівської обл.), «Родослав» (м.Івано-Франківськ), «Медовий спас», «Писанка» (м.Коломия), «Підкамінь» (Львівщина), «Козацькі забави» (с. Яловичі), «Битва під Берестечком» (м. Берестечко), «Цара-Бессарабська» (м. Одеса). Постійна учасниця проекту “Мистецька вулиця”, проектів “Різдвяна майстерня” і “Великодня майстерня”, під час яких своїми унікальними знаннями, технологією виготовлення керамічних виробів люб'язно ділиться з усіма охочими.

Активно популяризує національне народне мистецтво і за межами України, беручи участь у «Ягелонському ярмарку» (м. Люблін, Республіка Польща), фестивалі «Любімо Україну» (м. Щецин, Республіка Польща).

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ