На Волині,водій із забороненими номерними знаками влаштував

На Волині,водій із забороненими номерними знаками влаштував "перегони" з правоохоронцями

29.05.15 13:19 0 597
Незважаючи на вимогу інспекторів зупинитися, чоловік збільшив швидкість та пробував «відірватися» від службового автомобіля ДАІ.

Близько 16 години під час проведення операції «Номерний знак» на відрізку автодороги Доманове-Ковель інспектори ДАІ Ратнівського району помітили на дорозі автомобіль «Мерседес Бенц», на якому були прикріплені номерні знаки невстановленого зразка. На вимогу зупинитися водій не відреагував, навпаки – збільшив швидкість, намагаючись таким чином уникнути відповідальності.

– Невдовзі інспектори ДАІ зупинили втікача. Молодик поводився зухвало і навідріз відмовився показувати правоохоронцям посвідчення на право керування транспортним засобом. Після цього інспектори викликали на місце інциденту слідчо-оперативну групу райвідділу. Однак приїзд міліціонерів не став для правопорушника переконливим аргументом: на їх вимогу вийти з автомобіля водій відреагував неадекватно, а згодом різко розпочав рух у напрямку Ковеля, – розповів тимчасово виконувач обов'язків начальникаРатнівського РВ УМВС України у Волинській області Олег Шукалович.

Під час втечі водій грубо порушував Правила дорожнього руху. Згодом йому таки вдалося зникнути з поля зору міліціонерів. Утім невдовзі транспортний засіб помітили у селі Вужиськ. На той час водій встиг змінити номерні знаки: автомобіль зареєстрований у сусідній державі. Під час затримання він чинив опір правоохоронцям, нецензурно висловлювався і погрожував пошкодити службовий автомобіль.

– Зрештою міліціонери застосували до молодика заходи фізичного впливу і доставили у райвідділ для встановлення особи. Правопорушником виявився 22-річний житель селища Ратне. Автомобіль перебуває на арештмайданчику. На водія складено адміністративні протоколи за частиною четвертою статті 122 (Створення аварійної ситуації), за статтями 126 (Керування транспортним засобом без посвідчення водія або реєстраційних документів) і 121 (Невідповідність номерних знаків) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За фактом опору працівникам правоохоронного органу розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 342 Кримінального кодексу України, – повідомив Олег Шукалович.

Тепер парубку загрожує до двох років позбавлення волі. Окрім того, вирішується питання щодо притягнення водія до адміністративної відповідальності за вчинення дрібного хуліганства.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У прокуратурі Закарпатської ...

КОМЕНТАРІ