В Закарпатській області обмін досвідом

В Закарпатській області обмін досвідом

29.05.15 12:37 0 583
На Волині впродовж чотирьох днів тривав семінар щодо сталого використання недеревинної лісової продукції, на якому спеціалісти Лісової служби США, представники ГО "Форза", обласних управлінь лісового та мисливського господарства Карпатського регіону та Волині, а також Департаменту екології в Закарпатській області ознайомилися з відповідним досвідом обох країн. Метою семінару було оцінити можливості потенціалу заготівлі і переробки недеревинної лісової продукції Карпатського регіону та Волині.

Учасники дізналися про структуру та завдання Державної служби лісів США, ознайомилися з аналізом сучасного стану заготівлі та переробки недеревинної лісової продукції у Волинській області та відвідали переробний цех державного підприємства "Маневицьке лісове господарство", який виробляє 5 різновидів березового соку, мариновані та консервовані овочі, терті ягоди, гриби та навіть сосновий екстракт. Цікаво, що 10% від загального доходу цього лісгоспу складає саме реалізація побічної продукції. Це – приклад того, як раціонально можна використовувати дари лісу.

На завершення на знак подяки за організацію і допомогу у проведенні семінару його учасники обмінялися пам'ятними сувенірами та отримали сертифікати. Було домовлено, що співпраця між українськими і закордонними діловими партнерами в рамках спільних програм триватиме і надалі.

Департамент екології в Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині Михайло ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ