На Рівненщині судитимуть 3 учасників організованої злочинної групи

На Рівненщині судитимуть 3 учасників організованої злочинної групи

29.05.15 11:07 0 637
Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3 членів організованої злочинної групи, які вчинили злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі УСБ України в Рівненській області.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, збут наркотичних засобів, вчинене у складі організованої групи).

? Встановлено, що злочинну групу створив у червні 2014 року 33-річний мешканець міста Дубно, переслідуючи мету системного отримання незаконних прибутків на постійній основі. До злочинної діяльності він залучив брата та знайомого. Усі троє ? раніше судимі, ? розповів заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Згідно з розробленим злочинним планом і розподілом функцій учасники цієї групи виготовляли з макової соломи опій, зберігали та збували його наркозалежним особам Дубенщини. Частину коштів, отриманих внаслідок злочинних дій, вони розподіляли між собою, іншу – використовували для продовження злочинного бізнесу та вжиття заходів конспірації.

Незаконну діяльність було викрито та припинено у січні 2015 року.

? Один із обвинувачених чекатиме на вирок суду під вартою, інші – під домашнім арештом. Відповідальність згідно із законом передбачена у виді покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна, ? додав прокурор.

Прес-служба прокуратури Рівненської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое красивые ...
Наступна новина: Почему лучше выбрать ...

КОМЕНТАРІ