У Рівненській області у Сарнах застерегли від ризиків нелегальної роботи за кордом

У Рівненській області у Сарнах застерегли від ризиків нелегальної роботи за кордом

29.05.15 16:59 0 805
Семінар для молоді до 35 років на тему: «Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми» відбувся 27 травня в Сарненському районному центрі зайнятості. Адже саме для молоді, яка з легкістю може переміщуватися в пошуках роботи, інформація про реалії працевлаштування за кордоном є вкрай актуальною.

Трудова міграція — невід'ємна складова глобалізаційних процесів, якими охоплено всі країни світу. Щороку до інших держав на роботу та навчання ви­їжджають сотні тисяч українців. Окрім економічних причин, що спонукають наших людей так масово шукати нелегальну роботу за кордоном, є ще погана поінформованість про трудову реальність, яка їх там чекає.

Тож семінар, проведений у Сарненському центрі зайнятості, був спрямований на застереження від нелегального виїзду на роботу за кордон та інформування про ризики трудової міграції.

Фахівець з профорієнтації Олена Кулик навела порівняльні характеристики легального і нелегального оформлення трудових відносин, як в межах України, так і за її межами. Слухачі дізналися про ризики і небезпеку нелегального працевлаштування. Розглядалися шахрайські схеми у сфері посередництва в працевлаштуванні за кордоном і наслідки такої роботи. Серед учасників семінару знайшлось кілька таких, хто мав власний досвід роботи за межами країни чи досвід своїх близьких. Вони охоче поділилися ним з присутніми та відповіли на запитання стосовно певних ситуацій, які виникали під час перебування за межами нашої країни. Після обговорення та дискусій всі переконалися, що необхідно бути обачливими та застережливими у прийнятті рішення про нелегальне працевлаштування за кордоном. Також учасники переглянули відеоролик «Нелегальна трудова міграція».

Задля поширення отриманої інформації серед знайомих та друзів присутні одержали буклети служби зайнятості «Це має знати кожен».

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ